To je to što me zanima!

Nepalka Rina radi u Zagrebu: Ovdje sam naučila peći pizze, a obožavam sarmu i grah

Rina (20) iz Nepala je u Hrvatsku došla prije godinu i pol. Radi u jednoj zagrebačkoj pizzeriji. Došla je bez iskustva, a sad sama radi pizzu do zadnjeg koraka. Za razvući tijesto joj treba 50-ak sekundi
Vidi originalni članak

Ja sam Rina iz Nepala i na proljeće će biti već godinu dana da radim tu. Sviđa mi se. Zadovoljna sam i jako volim svoj posao, rekla nam je nasmiješena Rina (20), koja je došla u Hrvatsku prije godinu i pol, a sad radi u zagrebačkoj pizzeriji Veža. Kad je tek došla, nije znala ni riječ hrvatskog jezika, a sad ga već jako dobro razumije te ponešto i priča. A u tome joj pomažu i kolege koji za nju kažu da je "dobri duh pizzerije".

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Rina je kod nas došla na najnižu poziciju i s totalnim neznanjem, ali bila je vrijedna, radoznala i htjela je sve naučiti. Prvo je radila samo pripremu, a onda je poslije počela i sama tijesto razvlačiti te stavljati pizzu u peć. Mi imamo dvije kćeri, malo starije od nje, pa i Rinu na neki način gledamo kao da nam je kći - ispričao nam je vlasnik pizzerije Davor Leskovar.

PROMIJENITE NAVIKE Ove 4 stvari mogu dovesti do povišenog šećera, a nisu hrana

U roku od nekoliko mjeseci Rina je od pomoćne kuharice postala prava pizza majstorica. Sad sama radi pizzu do zadnjeg koraka, a za razvući tijesto joj treba 50-ak sekundi.

- Prije nikad nisam radila pizzu. Tek kad sam došla tu, naučila sam je raditi. Nije mi bilo teško. Brzo sam savladala tehniku - dodala je Rina, koja je u Hrvatsku došla s bratom, a hrvatski, osim s kolegama, uči i kod svojih hrvatskih bake i dede, kako ih ona zove.

- Katkad gledamo zajedno televiziju pa ih pitam 'što je ovo baka?'' ili 'zašto ovo?' - govori kroz smijeh Rina te priznaje kako je hrvatski težak jezik.

Da je brzo pohvatala cijeli proces u kuhinji potvrđuju i njeni kolege koji su se u početku s njom sporazumijevali na sve načine.

- I rukama i nogama - kako god smo stigli. Kad ne znate jezik, ali imate volju za učenjem, onda se lako i sporazumjeti - kaže Davor te dodaje kako su sasvim slučajno došli do Rine.

- Nama je trebao netko tko će raditi najjednostavniji posao i to je nekako i najteže naći na burzi, a Rina je bila vrijedna te se trudila maksimalno pa je brzo i napredovala - otkrio je Davor.

Najteže joj je bilo naučiti kako navući pizzu na lopatu i staviti u peć, ali nije odustajala sve dok nije i to naučila.

SAZNAJTE I ŠTO NE TREBA JESTI Što jesti za vrijeme gripe: Juha od kostiju obnavlja sluznicu...

- Moje najdraže pizze su s četiri vrste sira i bijela pizza. Jako volim i domaću juhu.

Osim juhe, volim i sarmu, ali i grah - otkrila je Rina, kojoj se jako sviđa u Zagrebu, a posjetila je, osim Zagreba, i Split te Krk.

- U Hrvatskoj mi se najviše sviđaju ljudi. Jako ste simpatični - govori nam.

Svi su je jako dobro prihvatili i uživaju raditi s njom jer Rina nikad nije loše volje.

- Rina je kao radnik dosta vrijedna, brza i pedantna. Najviše mi se sviđaju njena brzina i osmijeh koji je tu u svakom trenutku - otkrio nam je Rinin kolega koji s njom radi od početka.

- S Rinom nastojim pričati što više hrvatski, a manje engleski da što prije savlada naš jezik iako je već sad dobra u njemu - dodao je.

'MOŽE LI MI NETKO POMOĆI?' Kineskinja se udala za Hrvata: Stalno učim hrvatski i ništa, pa nikad neću razumjeti ovaj jezik

Rina je zapravo postala hit kad je u jednom TikTok videu objasnila kako radi pizzu.

- Mi smo ostali u šoku kad je to krenulo. Nismo očekivali takav bum reakcija. I prije smo stavljali videa na društvene mreže, ali Rina je sve osvojila svojim osmijehom - kaže vlasnik.

Pikant i miješana pizza su najprodavanije pizze ove pizzerije, a pizze se ističu po tome što su tanke i lagane. Mi smo imali priliku probati pikant pizzu koju nam je napravila Rina te iz prve ruke možemo potvrditi da je pizza jako ukusna. Peku ih u krušnoj peći na drva.

- Imamo baš kvalitetne sastojke, a na pizzu ne stavljamo ništa što vi ne biste stavili u sendvič. Tijesto je vrlo lagano, bez puno kvasca i zato ne sjeda teško na želudac. Zbog toga gosti i vole našu pizzu. Umake radimo sami. Također, vi sami stavljate količinu origana koju hoćete, kao i druge dodatke koji su vam potrebni - govori Davor koji ovu pizzeriju vodi već pet godina i priznaje da put do savršene pizze nije bio lagan.

- Znali smo da želimo da naša pizza bude lagana pa smo tako dugo proučavali kako napraviti savršeno tijesto te smo pokušavali sve dok nismo pogodili i sad smo zadovoljni - rekao je za kraj Davor. 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 138

  • bvi 19.01.2024.

    Mala bravo

  • ilcommentatore 19.01.2024.

    odličnost.

  • bvi 18.01.2024.

    Vidim da joj pica fino izgleda

Komentiraj...
Vidi sve komentare