Obavijesti

Lifestyle

Komentari 138

Nepalka Rina radi u Zagrebu: Ovdje sam naučila peći pizze, a obožavam sarmu i grah

Nepalka Rina radi u Zagrebu: Ovdje sam naučila peći pizze, a obožavam sarmu i grah
13

Rina (20) iz Nepala je u Hrvatsku došla prije godinu i pol. Radi u jednoj zagrebačkoj pizzeriji. Došla je bez iskustva, a sad sama radi pizzu do zadnjeg koraka. Za razvući tijesto joj treba 50-ak sekundi

VIDEO

Ja sam Rina iz Nepala i na proljeće će biti već godinu dana da radim tu. Sviđa mi se. Zadovoljna sam i jako volim svoj posao, rekla nam je nasmiješena Rina (20), koja je došla u Hrvatsku prije godinu i pol, a sad radi u zagrebačkoj pizzeriji Veža. Kad je tek došla, nije znala ni riječ hrvatskog jezika, a sad ga već jako dobro razumije te ponešto i priča. A u tome joj pomažu i kolege koji za nju kažu da je "dobri duh pizzerije".

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Zagreb: Nepalka Rina radi pizze u pizzeriji Veža 03:28

- Rina je kod nas došla na najnižu poziciju i s totalnim neznanjem, ali bila je vrijedna, radoznala i htjela je sve naučiti. Prvo je radila samo pripremu, a onda je poslije počela i sama tijesto razvlačiti te stavljati pizzu u peć. Mi imamo dvije kćeri, malo starije od nje, pa i Rinu na neki način gledamo kao da nam je kći - ispričao nam je vlasnik pizzerije Davor Leskovar.

Ove 4 stvari mogu dovesti do povišenog šećera, a nisu hrana
Ove 4 stvari mogu dovesti do povišenog šećera, a nisu hrana

U roku od nekoliko mjeseci Rina je od pomoćne kuharice postala prava pizza majstorica. Sad sama radi pizzu do zadnjeg koraka, a za razvući tijesto joj treba 50-ak sekundi.

- Prije nikad nisam radila pizzu. Tek kad sam došla tu, naučila sam je raditi. Nije mi bilo teško. Brzo sam savladala tehniku - dodala je Rina, koja je u Hrvatsku došla s bratom, a hrvatski, osim s kolegama, uči i kod svojih hrvatskih bake i dede, kako ih ona zove.

- Katkad gledamo zajedno televiziju pa ih pitam 'što je ovo baka?'' ili 'zašto ovo?' - govori kroz smijeh Rina te priznaje kako je hrvatski težak jezik.

Da je brzo pohvatala cijeli proces u kuhinji potvrđuju i njeni kolege koji su se u početku s njom sporazumijevali na sve načine.

- I rukama i nogama - kako god smo stigli. Kad ne znate jezik, ali imate volju za učenjem, onda se lako i sporazumjeti - kaže Davor te dodaje kako su sasvim slučajno došli do Rine.

- Nama je trebao netko tko će raditi najjednostavniji posao i to je nekako i najteže naći na burzi, a Rina je bila vrijedna te se trudila maksimalno pa je brzo i napredovala - otkrio je Davor.

Najteže joj je bilo naučiti kako navući pizzu na lopatu i staviti u peć, ali nije odustajala sve dok nije i to naučila.

Što jesti za vrijeme gripe: Juha od kostiju obnavlja sluznicu...
Što jesti za vrijeme gripe: Juha od kostiju obnavlja sluznicu...

- Moje najdraže pizze su s četiri vrste sira i bijela pizza. Jako volim i domaću juhu.

Osim juhe, volim i sarmu, ali i grah - otkrila je Rina, kojoj se jako sviđa u Zagrebu, a posjetila je, osim Zagreba, i Split te Krk.

- U Hrvatskoj mi se najviše sviđaju ljudi. Jako ste simpatični - govori nam.

Svi su je jako dobro prihvatili i uživaju raditi s njom jer Rina nikad nije loše volje.

- Rina je kao radnik dosta vrijedna, brza i pedantna. Najviše mi se sviđaju njena brzina i osmijeh koji je tu u svakom trenutku - otkrio nam je Rinin kolega koji s njom radi od početka.

- S Rinom nastojim pričati što više hrvatski, a manje engleski da što prije savlada naš jezik iako je već sad dobra u njemu - dodao je.

Kineskinja se udala za Hrvata: Stalno učim hrvatski i ništa, pa nikad neću razumjeti ovaj jezik
Kineskinja se udala za Hrvata: Stalno učim hrvatski i ništa, pa nikad neću razumjeti ovaj jezik

Rina je zapravo postala hit kad je u jednom TikTok videu objasnila kako radi pizzu.

- Mi smo ostali u šoku kad je to krenulo. Nismo očekivali takav bum reakcija. I prije smo stavljali videa na društvene mreže, ali Rina je sve osvojila svojim osmijehom - kaže vlasnik.

Pikant i miješana pizza su najprodavanije pizze ove pizzerije, a pizze se ističu po tome što su tanke i lagane. Mi smo imali priliku probati pikant pizzu koju nam je napravila Rina te iz prve ruke možemo potvrditi da je pizza jako ukusna. Peku ih u krušnoj peći na drva.

- Imamo baš kvalitetne sastojke, a na pizzu ne stavljamo ništa što vi ne biste stavili u sendvič. Tijesto je vrlo lagano, bez puno kvasca i zato ne sjeda teško na želudac. Zbog toga gosti i vole našu pizzu. Umake radimo sami. Također, vi sami stavljate količinu origana koju hoćete, kao i druge dodatke koji su vam potrebni - govori Davor koji ovu pizzeriju vodi već pet godina i priznaje da put do savršene pizze nije bio lagan.

- Znali smo da želimo da naša pizza bude lagana pa smo tako dugo proučavali kako napraviti savršeno tijesto te smo pokušavali sve dok nismo pogodili i sad smo zadovoljni - rekao je za kraj Davor. 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 138
VIDEO

Možete li prepoznati koja žena na fotografiji upravo ima infarkt
PRIPAZITE NA OVE ZNAKOVE

Možete li prepoznati koja žena na fotografiji upravo ima infarkt

Svi simptomi srčanog udara Linde Johns, američke književnice, su oni koji bi mogli biti - i često jesu, odbačeni od strane zdravstvenih djelatnika, a kamoli ljudi koji ih imaju

Mnogi griješe u oporuci: Ovo su dvije stvari koje nikada ne biste trebali uvrstiti u taj dokument
EVO NA ŠTO PRIPAZITI!

Mnogi griješe u oporuci: Ovo su dvije stvari koje nikada ne biste trebali uvrstiti u taj dokument

Kako biste bili sigurni da će se vaša volja provesti na način na koji želite, sastanite se s profesionalcem kako biste stvorili oporuku koja će biti od koristi vama i vašim najmilijima bez ikakvih zabluda i iznenađenja
Boja moći za svaki horoskopski znak: Saznajte koja je vaša
IDEALNA NIJANSA

Boja moći za svaki horoskopski znak: Saznajte koja je vaša

Od Ovna do Ribe, svih 12 znakova Zodijaka povezano je s različitim stvarima, kao što su određene kvalitete, karakteri, afiniteti, planeti, pa čak i boje