To je to što me zanima!

Novi prijatelj: Zamrzivač nakon ovog nećete gledati istim očima

Zamrzivač vam može pomoći s neudobnom obućom i kod problema s odjećom, no zapamtite - bilo što od toga morate staviti daleko od ostale hrane i u posebnu vrećicu
Vidi originalni članak

Osim što hranu čuva svježom i dostupnom, posežete za njegovim blagodatima kad se negdje udarite (pa graškom hladite i smanjujete otok), ili posežete za kockama leda za vaše omiljeno pića. No zamrzivač može pomoći i u očuvanju vaše odjeće.

POGLEDAJTE VIDEO: Party u praonici rublja

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zaustavite mucanje džempera

Ne možete podnijeti da vaši meki puloveri ostavljaju hrpu mucica i dlaka oko sebe. Spisateljica Brooke Shunatona predlaže korištenje zamrzivača kako biste to zaustavili. Stavite džemper u vrećicu sa zip zatvaranjem te ga stavite pored smrznutog povrća. U samo nekoliko sati niska temperatura vlakna džempera će stisnuti i učvrstiti na mjestu. Metoda se posebno preporučuje za krznene komade od kašmira i vune.

Očistite traperice

Nema ničeg razočaravajućeg od gledanja vaših najudobnijih traperica koje blijede od tamno plave do svijetle u samo nekoliko pranja. Umjesto u pranje zato traperice stavite u zamrzivač. Prema Jill Guenza iz tvornice Levis Strauss, traperice skupljaju bakterije s vremenom koje uzrokuje njihov miris. Kad počnu smrdjeti, skloni smo ih baciti u pranje - ali to oštećuje i njihovu tkaninu i boju. Guenza umjesto toga preporučuje da svoje traperice stavite u zamrzivač, gdje bakterije mogu ubiti hladne temperature i osloboditi tkaninu od ikakvih mirisa.

Razgazite nove cipele

Ako ste poput većine koje nažulja svaki novi par cipela, poželjet ćete ih odmah nakon kupnje baciti u smeće. Upotrebom vode i niskih temperatura uske cipele začas mogu postati udobne. Napunite obične plastične vrećice pogodne za zamrzavanje vodom i stavite ih u najuži dio cipela. Stavite ih u zamrzivač, a kako se tekućina smrzava i širi, proširit će se i materijal.

SAVJETI Plinski roštilj možete očistiti octom, vodom, četkom i parom

Skinite žvakaću gumu s odjeće

Ne sjednete svaki dan na neku zalijepljenu žvakaću gumu, ali kad se to dogodi, odjeću ne bacajte već pokušajte skinuti metodom zamrzavanja. U samo nekoliko sati u zamrzivaču, guma će očvrsnuti toliko da je gotovo u komadu možete skinuti, odnosno sastrugati s omiljenih hlača. 

Očistite potplate cipela

Slično uklanjanju gume s odjeće, ljepljive tvari na đonovima možete ukloniti tako da ih stavite u zamrzivač. Prije toga cipele ipak stavite u vrećicu.

Produžite život hulahopkama

Teorija za ojačavanje hulahopki koje se nakon tretmana neće poderati ide ovako - nove čarape isplahnite pod vodom, ocijedite pa ih staviti u zamrzivač. Sljedeći dan jednostavno ih izvadite i kad se zagriju na sobnu temperaturu, odjenite ih. Ne brinite za ponavljanje postupka - samo je jedan put u zamrzivaču dovoljan je da ojačaju vlakna.

SPAŠAVA U LJETNE DANE Novi hit: Pamučna podstava za grudnjak kako se ne biste znojili

Idi na 24sata

Komentari 4

  • crna žena 20.07.2020.

    Hrana i cipele u zamrzivaču, mislim da ne bu ičlo.

  • 5FDP 20.07.2020.

    "Nije samo za hranu" - sad bih nešto napisao, ali ugrist ću se za jezik

Komentiraj...
Vidi sve komentare