Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Novi prijatelj: Zamrzivač nakon ovog nećete gledati istim očima

Novi prijatelj: Zamrzivač nakon ovog nećete gledati istim očima

Zamrzivač vam može pomoći s neudobnom obućom i kod problema s odjećom, no zapamtite - bilo što od toga morate staviti daleko od ostale hrane i u posebnu vrećicu

VIDEO

Osim što hranu čuva svježom i dostupnom, posežete za njegovim blagodatima kad se negdje udarite (pa graškom hladite i smanjujete otok), ili posežete za kockama leda za vaše omiljeno pića. No zamrzivač može pomoći i u očuvanju vaše odjeće.

POGLEDAJTE VIDEO: Party u praonici rublja

Pokretanje videa...

00:35

Zaustavite mucanje džempera

Ne možete podnijeti da vaši meki puloveri ostavljaju hrpu mucica i dlaka oko sebe. Spisateljica Brooke Shunatona predlaže korištenje zamrzivača kako biste to zaustavili. Stavite džemper u vrećicu sa zip zatvaranjem te ga stavite pored smrznutog povrća. U samo nekoliko sati niska temperatura vlakna džempera će stisnuti i učvrstiti na mjestu. Metoda se posebno preporučuje za krznene komade od kašmira i vune.

Očistite traperice

Nema ničeg razočaravajućeg od gledanja vaših najudobnijih traperica koje blijede od tamno plave do svijetle u samo nekoliko pranja. Umjesto u pranje zato traperice stavite u zamrzivač. Prema Jill Guenza iz tvornice Levis Strauss, traperice skupljaju bakterije s vremenom koje uzrokuje njihov miris. Kad počnu smrdjeti, skloni smo ih baciti u pranje - ali to oštećuje i njihovu tkaninu i boju. Guenza umjesto toga preporučuje da svoje traperice stavite u zamrzivač, gdje bakterije mogu ubiti hladne temperature i osloboditi tkaninu od ikakvih mirisa.

Cropped closeup photo of three people

Razgazite nove cipele

Ako ste poput većine koje nažulja svaki novi par cipela, poželjet ćete ih odmah nakon kupnje baciti u smeće. Upotrebom vode i niskih temperatura uske cipele začas mogu postati udobne. Napunite obične plastične vrećice pogodne za zamrzavanje vodom i stavite ih u najuži dio cipela. Stavite ih u zamrzivač, a kako se tekućina smrzava i širi, proširit će se i materijal.

Plinski roštilj možete očistiti octom, vodom, četkom i parom
Plinski roštilj možete očistiti octom, vodom, četkom i parom

Skinite žvakaću gumu s odjeće

Ne sjednete svaki dan na neku zalijepljenu žvakaću gumu, ali kad se to dogodi, odjeću ne bacajte već pokušajte skinuti metodom zamrzavanja. U samo nekoliko sati u zamrzivaču, guma će očvrsnuti toliko da je gotovo u komadu možete skinuti, odnosno sastrugati s omiljenih hlača. 

Očistite potplate cipela

Slično uklanjanju gume s odjeće, ljepljive tvari na đonovima možete ukloniti tako da ih stavite u zamrzivač. Prije toga cipele ipak stavite u vrećicu.

Produžite život hulahopkama

Teorija za ojačavanje hulahopki koje se nakon tretmana neće poderati ide ovako - nove čarape isplahnite pod vodom, ocijedite pa ih staviti u zamrzivač. Sljedeći dan jednostavno ih izvadite i kad se zagriju na sobnu temperaturu, odjenite ih. Ne brinite za ponavljanje postupka - samo je jedan put u zamrzivaču dovoljan je da ojačaju vlakna.

Novi hit: Pamučna podstava za grudnjak kako se ne biste znojili
Novi hit: Pamučna podstava za grudnjak kako se ne biste znojili
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Kako reciklirati božićno drvce i pretvoriti ga u ukras za dom
ZA VALENTINOVO

Kako reciklirati božićno drvce i pretvoriti ga u ukras za dom

Na drvcima koja se kite za Valentinovo očekivano prevladavaju crvena i roza boja, a od ukrasa se koristi sve: od vate, božićnih kuglica, preko srca i ruža do šarenih ukrasa od slatkiša

14 genijalnijih trikova: Votka čisti madrac, a grejp kadu i WC
SUPER!

14 genijalnijih trikova: Votka čisti madrac, a grejp kadu i WC

Jastučnica će očistiti stropni ventilator, a uz nju prašina neće padati po cijeloj sobi, a kožni namještaj ne morate baciti već ga revitalizirajte pastom za cipele...
Trik kako lakše pronaći i spariti čarape koje ste izgubili u kući
VJEČNI PROBLEM

Trik kako lakše pronaći i spariti čarape koje ste izgubili u kući

Napravite ploču pa na nju vješajte čarape kojima se zagubio par. S vremenom će se na ploči naći oba para ili ćete negdje u kući naći jedan dok će vas drugi par čekati na zidu