To je to što me zanima!

Orly metoda: Za pohanje treba bjelanjke istući u gusti snijeg

Kako bi ‘omotač’ bio što hrskaviji, bjelanjci se odvajaju i od njih se radi snijeg. Orly je dobar za nježnije namirnice, poput ribe, odnosno ribljih fileta, ali i za gljive ili cvjetove tikvica
Vidi originalni članak

Ako vam je dosadilo pohanje na bečki i pariški način, isprobajte popularnu orly metodu koja se radi sa smjesom od brašna, jaja i piva, u koju se uranja namirnica i stavlja u vruću masnoću.

OPORAVAK NAKON BLAGDANA 11 moćnih detoks juha: Kupus čisti probavu, čili topi masnoće

Pri izradi smjese za pohanje treba odvojiti žumanjke od bjelanjaka jer pivo i brašno sipate u žumanjke, dok bjelanjke treba dobro istući u gusti snijeg koji jamči dobivanje savršene smjese. U žumanjke se dolijeva pivo i nakon toga dodaje pirovo ili integralno brašno. Pivo se dodaje kako bi povrće upilo što manje ulja i lijepo se napuhnulo. Zatim se u odvojenoj zdjelici pjenasto umute bjelanjci te dodaju u smjesu od žumanjaka, piva i brašna.

RECEPT U ŠEST KORAKA Super ideje za mesnu štrucu: Napravite varijantu koju volite

Sve se lagano promiješa kako biste dobili pjenastu smjesu, u koju onda umočite namirnice koje želite pohati. Orly je dobar za nježnije namirnice, poput ribe, odnosno ribljih fileta, ali i za gljive ili cvjetove tikvica zato što je lagan, a namirnice postaju hrskavije. Sve je popularnije i pohanje u tempuri, smjesi koja potječe iz Japana, a koja pristaje uz ribu, lignje, škampe, cvjetaču, brokulu, tikvice, mrkvu, pa i komade voća.

ZA VRHUNSKE REZULTATE Jednostavni trik za najsočniji biftek - tajna je u zamrzavanju

U posudu stavite 1 šalicu ledene vode. Zatim umiješajte jaje koje ste dobro ohladili. Sljedeći korak je dodavanje 3/4 šalice brašna i 1/8 čajne žličice praška za pecivo miješajući cijelo vrijeme. Smjesu stavite u hladnjak dok pripremate namirnice za pohanje. Hrana koju pohate u tempuri mora biti narezana na male komade i dobro posušena. Kad ste spremni za pohanje, jednostavno uronite namirnicu u smjesu i stavite na vruće ulje.

Cornflakes pohanim jelima daje hrskavost

Ovi proizvodi od žita odličan su materijal za pohanje širokog spektra namirnica, od sladoleda do ribe i piletine, a koriste se umjesto krušnih mrvica.

Smjesa ne ‘pada’ ako se meso dobro posuši

Kako bi smjesa za paniranje bolje prianjala, komade mesa ili povrća morate dobro posušiti papirnatim ubrusom ili čistom pamučnom krpom.

Završni okus daju začini u mrvicama

Želite li oplemeniti okus pohanog mesa, u krušne mrvice možete umiješati crvenu ljutu ili slatku papriku, ali i začine, poput sušene majčine dušice ili peršina.

NJIMA NE TREBA VJEROVATI: Ovih 5 horoskopskih znakova su najveće tračare i ne znaju kad treba stati

Idi na 24sata

Komentari 4

  • HDZ puši kurac 11.01.2019.

    Uh ovako prpremljeni patlidžan, tikvice i karfiol su super.

  • 11.01.2019.

    Ovo ja zovem ubijanjem hrane-tocnije kako od dobrih namirnica napraviti nepotrebno, nedefinirano “nesto” s cime vas organizam ne zna sto bi pa uglavnom spremi u zalihe...masti...

  • 11.01.2019.

    cvetove tikvica umakala u tijesto malo gušće nego što je za palačinke... za prste polizati

Komentiraj...
Vidi sve komentare