Obavijesti

Lifestyle

Komentari 9

Jednostavni trik za najsočniji biftek - tajna je u zamrzavanju

Jednostavni trik za najsočniji biftek - tajna je u zamrzavanju

Odolite porivu da biftek izvadite iz pakiranja i odmah ga stavite na vatru. Ostavite ga na tanjuru oko 15 minuta, pri čemu će se hladne bjelančevine zagrijati, što smanjuje rizik od gorenja

VIDEO

Da ne okolišamo, sočna tajna je: biftek će biti mekaniji i sočniji ako ga prije pripreme zamrznete i odmrznete, pokazalo je istraživanje provedeno na Sveučilištu Kansas City.

- Zamrzavanje može uzrokovati bubrenje i pucanje mišićnih vlakana, zbog čega će biftek biti mekši i sočniji - kaže autor studije dr. Unruh, dr.sc.

Znanstvenici su u pokusu zamrznuli meso na dva tjedna, a zatim su ga odmrzavali 24 sata u hladnjaku. Uz biftek, također su testirali i druge komade govedine, poput otkoštenog ramsteka i odrezaka s gornje polovice govedine, ali kod drugih odrezaka nisu vidjeli nikakve značajne razlike u mekoći mesa, piše Men's Health.

Nakon što odmrznete meso, vaš biftek će biti još bolji uz ove savjete urednika rubrike prehrane u Men's Healthu, Paula Kita:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prije kuhanja pripremite svoje meso

24sata

Usprkos gladi, odolite porivu da biftek izvadite iz pakiranja i odmah ga stavite na vatru. 

Umjesto toga, ostavite ga na tanjuru oko 15 minuta. To će omogućiti hladnim bjelančevinama da se zagriju i približe sobnoj temperaturi, čime se smanjuje rizik od gorenja vanjskog dijela odreska - i prekuhavanja - prije nego što je unutrašnjost ispečena.

Zatim, posušite odrezak papirnatim ručnikom. Tako ćete postići još bolji rezultat.

Recept za najbolju sarmu: Od pripreme do pravilnog motanja
Recept za najbolju sarmu: Od pripreme do pravilnog motanja

Nakon što biftek pripremite, pustite ga da malo odstoji. Prenesite ga na dasku za rezanje i pričekajte 5 minuta. Ako ga prerano počnete rezati sokovi će iscuriti iz mesa na vaš tanjur, umjesto u usta i biftek će biti suh i tvrđi.

Druga opcija je u maloj zdjeli pomiješati malo maslinovog ulja, morske soli i nasjeckanog svježeg ružmarina, promiješajte i premažite dasku umakom. Na umak stavite odrezak i ostavite ga 5 minuta da odstoji. Odrezak će pokupiti neke od tih okusa.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'