To je to što me zanima!

Osam načina kako otvoriti bocu vina ako pri ruci nemate otvarač

Ako vam nedostaje otvarač ili ga nemate pri ruci, ne brinite - postoji mnogo različitih načina otvaranja boce bez da oštetite bocu ili razmrvite pluteni čep...
Vidi originalni članak

Upotrijebite alat koji vam dostupan

Sve dok možete pronaći kutiju s alatom, možete otvoriti bocu vina vijkom, odvijačem i čekićem. Zavijte vijak u pluteni čep, a zatim ga uz pomoć odvijača ušarafite. Ostavite otprilike jedan centimetar vijka da viri. Zatim uzmite čekić i pomoću drugog dijela, odnosno pajsera, izvucite vijak i čep iz boce. Ovo najbolje uspijeva s većim vijcima s velikim navojima

Gurnite ga s kuhačom

Drvena kuhača s dugom, tankom drškom savršen je instrument za gurnuti plutu pravo u bocu. Bit će dovoljno malo snage da ga se gurne, a pri tome se neće stvoriti mrvice od pluta.

Upotrijebite zid dok ne popusti 

Ako želite bez alata otvoriti svoje vino, zamotajte ga u ručnik pazeći da su obje strane i dno zamotani. Ritmično udarajte dnom boce o (čvrsti) zid, u horizontalnom položaju. Ponavljajte sve dok pluto ne počne više izlaziti iz boce, a zatim ga iščupajte. Samo pazite da je boca dobro obložena ručnikom, u suprotnom biste mogli razbiti bocu i napraviti nered. Umjesto ručnika možete podmetnuti knjigu, ili dno boce ugurati u cipelu, pa njome udarati. 

Može poslužiti i cipela

Ako ste zabrinuti zbog oštećenja zida ili vrata, sjednite i stavite bocu naopako između svojih bedara. Čvrsto držite dok ravnomjerno udarate o dno boce cipelom ravnih potplata. 

Dodajte pritisak pomoću biciklističke pumpe

Ako u blizini imate pumpu za bicikl, utaknite ju u pluteni čep i počnite pumpati. Dok ubacujete zrak, stvorit će se dovoljan pritisak da čep izleti iz boce.

"Otključajte" s ključevima od automobila

Uzmi ključeve svog automobila i ugurajte pod kutem od 45° u čep, sve dok većina ključa ne bude unutra. Zatim ključ u krugovima povlačite prema gore.

Izvucite ga nožem 

Vinski pluto možete izvući bilo kojim nožem. Zabodite ga i pažljivo zakrenite prema gore. Čep će se početi dizati. Jedino, pazite na prste. 

Zagrijte cijelu bocu

Ako imate jeftinu bocu vina i želite se zagrijati, pogotovo zimi. Skuhajte malo vode, maknite s vatre i stavite bocu. Čep će polako sam izbiti van.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare