To je to što me zanima!

Ovi rijetki i prekrasni sukulenti izgledaju poput pupoljaka ruže

Sukulent-ruža dobro funkcionira kao sobna biljka ako ju stavite na jako svjetlo ili pod jaku rasvjetu, a možete ih uzgajati i na otvorenom, pod uvjetom da ih postavite na zasjenjeno mjesto
Vidi originalni članak

Veliki buket ruža ultimativna je romantična gesta i ujedno jedna od najljepših cvjetova. No, bolja verzija prave ruže je dugotrajnija biljka, odnosno sukulent koji se naziva planinska ruža (Greenovia dodrantalis). Ovaj sukulent ima čvrsto zbijeno lišće složeno u slojeve poput latica ruže. A postoji i rijetka ružičasta verzija koja još više nalikuje pupoljku ruže koji će se otvoriti. Uz pravilnu brigu, sukulenti u obliku ruža su zaista preslatke sobne biljke.

VISOKI SJAJ Za vječito sunce na licu: Bronzer u 6 neodoljivih make-up stilova

POGLEDAJTE VIDEO: Bivša vojnikinja uzgaja cvijeće

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sukulent-ruža dobro funkcionira kao sobna biljka ako ju stavite na jako svjetlo ili pod jaku rasvjetu, ali možete ju uzgajati i na otvorenom, pod uvjetom da ju postavite na zasjenjeno mjesto jer izravna sunčeva svjetlost može opeći lišće. Ove biljke su izdržljive samo u zonama gdje se ništa ne smrzava zimi, pa ako živite u hladnijem području, ne zaboravite biljku spremiti u zatvoreni prostor dok se vrijeme na proljeće opet ne zagrije. Slično kao i kod drugih sukulenta, ove biljke ne zahtijevaju puno vode i ne vole vlagu koja im sjedi na lišću, stoga ih pažljivo zalijevajte.

OPUSTITE SE I UŽIVAJTE Kupanje u vrućoj kupki može smanjiti razinu šećera u krvi

Planinska ruža doseže visinu od oko 15 centimetara. S vremenom može proizvesti nove male sukulente, a to su zapravo manje verzije pričvršćene za glavnu biljku. Mogu se lako razmnožavati tako da im odrežete manje dijelove i uzgojite ih u drugom spremniku. Ponekad sukulent ruže u proljeće mogu proizvesti male žute cvjetove koji će postati sjemenke.

Budući da je planinske ruže teško pronaći u prodaji, a ružičasta sorta je još rjeđa, uzgoj ovih sukulenata iz sjemena je najbolji izbor. Možete kupiti sjemenke planinske ruže - Greenovie dodrantalis na Etsyju, ali će vjerojatno proći i do dvije godine prije nego što biljka razvije ružičastu boju.

PRAKTIČNO I KORISNO Otkrila trik uz koji više nikad nećete izliti previše ulja iz boce

I dalje se isplati povremeno razmetati svježim ružama, ali sukulenti ruža jedan su od načina za unijeti izgled rezanog cvijeća u svoj dom tijekom cijele godine. Ove slatke sobne biljke jednako je lako uzgajati kao i sve ostale sočne biljke, piše Real Simple.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 25.08.2021.

    nisu baš lipi😃

Komentiraj...
Vidi sve komentare