To je to što me zanima!

Ovo mjesto u dnevnom boravku mnogi zaboravljaju očistiti, a puno je bakterija i prljavštine

Kauči i sofe često se upotrebljavaju u našem domu, a s pićem, jelom i općenito opuštanjem, dolazi i mnogo nereda. Trebali biste jednom tjedno dobro usisati cijeli kauč i jastuke
Vidi originalni članak

Možda mislite da je vaša dnevna soba čista te da tako i izgleda.Ali, postoji jedno mjesto koje vjerojatno zaboravljate, a to je – prostor iza kauča. Stručnjaci kažu da je to vjerojatno najprljavije mjesto od svih u vašem domu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

– Kauči i sofe često su korišten predmet, a s pićem, jelom i općenito opuštanjem, dolazi i mnogo nereda. Trebali biste jednom tjedno dobro usisati cijeli kauč i jastuke. Ako se može ukloniti navlaka s jastuka, skinite je i usišite tkaninu ispod – objasnili su.

Prema mišljenju stručnjaka, svi bismo trebali čistiti iza svojih kauča i sofa barem svaka dva tjedna.

CITRUSI, RIBE... Namirnice koje jačaju imunitet: Evo što treba jesti za smirivanje teških simptoma alergije

- Trebali biste pomaknuti cijeli kauč s prvobitnog položaja i temeljito usisati prostor ili pomesti i obrisati, ako vam se kauč nalazi na drvenom podu - dodali su.

Što se tiče čišćenja kauča, bez obzira na to pokušavate li riješiti određenu mrlju na jastuku ili želite osvježiti cijeli kauč, prvo što morate učiniti jest provjeriti oznaku za čišćenje kauča i proizvode koji su sigurni za korištenje na toj vrsti tkanine.

OLAKŠAJTE SI Jedanaest trikova pomoću kojih će nove neudobne cipele 'preko noći' postati melem za stopala

Soda bikarbona savršena je za sofe od tkanine i pomoći će neutralizirati mirise. Kožne sofe općenito je lakše čistiti, ali ipak je važno koristiti prave proizvode kako ne biste oštetili materijal, piše The Sun.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare