Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Jedanaest trikova pomoću kojih će nove neudobne cipele 'preko noći' postati melem za stopala

Jedanaest trikova pomoću kojih će nove neudobne cipele 'preko noći' postati melem za  stopala

Bez obzira koristite li jastučić, vatu ili čak toaletni papir, brzi način za 'prilagođavanje prevelikih cipela jest da pokušate popuniti dio prostora za prste. Ne ostavljajte umetke u cipelama jer ih mogu uništiti

VIDEO

Potpuno nove cipele mogu biti prava poslastica. Ne postoji ništa kao savršena prilika da ih izvadite iz kutije i nosite na fantastičnom događaju. Ali ponekad taj lijepi trenutak može postati potpuna katastrofa, a ono što se činilo idealnom cipelom postane gotovo jednako neudobno kao bosonogo hodanje po šljunčanom putu. 

POGLEDAJTE VIDEO: Dizajner obuće

Pokretanje videa...

03:23

Imajući to na umu, donosimo nekoliko savjeta kako bi vaše japanke, platforme ili najslađe štikle postale udobne za vaša stopala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

1. Spriječite klizanje stopala nošenjem flastera.

Kad kupite novi par cipela, nekoliko minuta koje imate u trgovini da ih isprobate ponekad nije dovoljno da otkrijete je li uložak u njima sklizak. Ako vam se to dogodi, na uložak zalijepite najobičniji flaster. Na taj će način hrapava površina flastera spriječiti klizanje stopala.

2. Razvucite cipele oguljenim krumpirom.

Isprobate li ovaj trik, možda se nećete morati oprostiti od tijesnih cipela. Samo ogulite krumpir i stavite ga u cipelu preko noći. Ako je potrebno, možete ga oblikovati tako da odgovara vrhu cipele.

Color Image of Woman Peeling Potatoes in Her Kitchen

Vlaga iz krumpira pomoći će da koža cipele opusti i malo omekani. Ujutro ne zaboravite obrisati sve ostatke.

3. Nanesite lak za nokte na sandale koje vam žuljaju prste.

Jednostavan način da izbjegnete žuljeve uzrokovane trenjem između prstiju i trakica na japankama je da nanesete malo prozirnog laka na područja gdje osjećate neugodu prilikom nošenja.

4. Riješite se tvrdih umetaka s ulošcima.

Ništa nije bolje od hodanja po mekoj površini, ali neke cipele su toliko tvrde da jednostavno ne možete udobno hodati dok ih nosite. Pa, jednostavan način da to popravite je da ublažite tvrdoću potplata običnim uloškom

5. Pretvorite bilo koju cipelu u zimsku obuću.

Zimi vjerojatno ne želite uvijek hodati u čizmama kako bi nam noge bile tople. Zato biste mogli pokušati učiniti bilo koju obuću otpornom na zimu. Sve što trebate učiniti je izrezati komad mikrovlakna u obliku vašeg stopala i koristiti ga kao uložak. 

Najdraži model cipela otkriva puno toga o ženskoj osobnosti
Najdraži model cipela otkriva puno toga o ženskoj osobnosti

Ocrtajte uložak na komadu papira. Izrežite crtež i koristite ga kao uzorak za rezanje tkanine. Koristite ga kao predložak za bilo koju drugu cipelu.

6. Napravite nevidljive čarape kako biste istaknuli svoje pete.

Obuvanje lijepih cipela može postati problem kada patite od znojenja nogu. Cipele imaju tendenciju da postanu skliske. Jedino rješenje tada je nositi čarape koje upijaju vlagu. No u visokim petama teško je sakriti čak i najmanje čarapice. Da biste to popravili, navucite čarapu samo na drugi i treći nožni prst.

Izbacite cipele iz spavaće, zbog njih možda ne spavate dobro!
Izbacite cipele iz spavaće, zbog njih možda ne spavate dobro!

7. Koristite tkaninu kako vas japanke ne bi nažuljale.

S ovim trikom ćete ubiti dvije muhe jednim udarcem. Učinite svoje japanke (ili sandale) udobnijima i elegantnijima prekrivanjem remena komadom pamučne tkanine. Dobit ćete mekše cipele i spriječiti trljanje gumenih ili silikonskih traka o vašu kožu. 

8. Čarapama raširite cipele.

Širenje uskih cipela je relativno jednostavno. Trik je u tome da smotate nekoliko pari čarapa i stavite ih u cipelu dok više ne možete ništa drugo ugurati u nju. Ostavite ih preko noći i ujutro provjerite koliko su se razvukle. Po potrebi ponovite postupak nekoliko puta dok ne dobijete željeni rezultat.

9. Napravite umetak (jastučić) za cipele koje su vam prevelike.

Bez obzira koristite li jastučić, vatu ili čak toaletni papir, brzi način za 'prilagođavanje prevelikih cipela jest da pokušate popuniti dio prostora za prste. Ne ostavljajte umetke u cipelama jer vam mogu uništiti cipele, neugodno mirisati ili s vremenom učiniti cipele neudobnima. 

Naučite kako pravilno izmasirati stopala - lako je i vrlo korisno
Naučite kako pravilno izmasirati stopala - lako je i vrlo korisno

10. Zavežite vezice na tenisicama prema svojim potrebama.

Način na koji vežete vezice može učiniti vaše cipele udobnijima. Na primjer, kako biste spriječili pomicanje pete i stvaranje žuljeva kada nosite tenisice, pokušajte ovo:

Umetnite vezicu s desne strane u dodatni otvor na istoj strani i učinite isto s druge strane. Prekrižite vezice, umetnite ih u rupu na suprotnoj strani i zavežite piše Brightside.

11. Koristite dnevni uložak kao jastučić za pete.

Ako je vaš problem žuljanje ruba cipele na peti, možete ga riješiti u tren oka dnevnim uloškom. Odrežite komad i zalijepite ga ljepljivom stranom na stražnju stranu cipele. To će stvoriti meku barijeru između vaše kože i krute cipele.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje