To je to što me zanima!

Pet suptilnih načina na koje ste sebični u vezi, a da ni ne znate

Sebično ponašanje je jedan od sigurnih ubojica sretnih veza i to ne samo ljubavnih nego i prijateljskih, poslovnih i obiteljskih. Prepoznajte znakove takvog ponašanja i eliminirajte ih
Vidi originalni članak

Uzimate partnera/icu 'zdravo za gotovo'

Nitko ne voli kada ga se uzima 'zdravo za gotovo', ali činjenica je da se u dugim vezama može dogoditi da se partneri počnu tako shvaćati. 

No u vezi je iznimno važno da se osjećate kao da ste jednaki. Čim se počnete osjećati kao da ste bolji od partnera/ice i uzimati nju ili njega 'zdravo za gotovo', dolazi do prezira, a to je jedan od sigurnih puteva prema prekidu jer uzrokuje zamjeranje.

ŠTO VAS ČEKA? Veliki godišnji horoskop 2020.: Bit će burna Ovnu, Raku, Jarcu

Uvijek mislite da ste u pravu

To zapravo znači da nikada niste naučili što je kompromis. Kada u vezi nema kompromisa, počinjete stvarati 'ja pobjeđujem, ti gubiš' odnos, a to je početak kraja.

Jako je bitno da se osjećate jednakima jer ćete se inače udaljiti jedno od drugog.

Ignorirate ideje partnera/ice

U vezi je bitno prihvatiti utjecaj partnera/ice, i da kada jedan govori drugi sluša. To ne znači da se pravite da slušate nego da vas uistinu zanima što partner/ica govori.

Morate biti otvoreni za njihove ideje i potruditi se oko njihovog ostvarivanja. Djela govore jače od riječi.

DRŽAVNIČKA MODA Svi Kolindini stylinzi u mjesec dana: Odmjereno i sa smislom

Često se izvlačite iz zajedničkih planova

Ako se često izvlačite iz zajedničkih planova, vaš partner/ica će se definitivno početi osjećati kao da nisu bitni, a u svakoj zdravoj vezi partner/ica mora znati da vam je na prvom mjestu.

Ako se stalno izmotavate, stvorit ćete dojam da niste tu kada vas partner/ica treba, a to je jedna od osnovnih stvari u vezi.

Zahtijevate povlašten tretman

Mnogi u vezama imaju problem kada trebaju prestati misliti kao 'ja' i početi misliti kao 'mi'. Doza sebičnosti je zdrava i potrebna da bi čovjek mogao biti sretan, ali ako to znači da samo vi trošite na novu odjeću ili slične stvari, a partner/ica već godinama hoda u istom jer štedi za vaš kućni budžet, onda znate da nešto radite krivo.

Znači, malo sebičnosti je u redu, ali ne na način da partner/ica mora ispaštati kako bi vama bilo lijepo.

NEVJEROJATNO Oblik pupka može otkriti puno o vašoj osobnosti - evo kako...

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZANCIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 17

  • 22.01.2020.

    Pulig Dubravko je takav. Za ništa nije kriv, ti si osoba koja mu radiš mizeran život, samo njegova pamet se mora poštivati, svi ostali su bzvz. Sociopata kojem nema spasa. Bježte od njega! Isprobano na vlastitoj koži, a nije neutemeljna izjava.

  • 04.01.2020.

    Tko je uopce izmislio taj pojam veze ili braka? Kad je to prvi puta krenulo i pocelo?

  • ..D a r k w o o d.. 04.01.2020.

    Uzimanje zdravo za gotovo, ignoriranje, izbjegavanje zajedničikih poslova, tu ljubavi NEMA i ne da tu vezu uništava nego je nebi trebalo ni biti. Sjetite se prvih trenutaka ljubavi, uvijek i uvijek se toga sjetite, oni vas podsjećaju zašto ste nekog zavljeli, zašto niste mogli skidati ruke s njega/nju, prestati ga ljubiti, gledati zaljubljeno, nasmiješiti se na samu pomisao ili spomen na tu osobu? Ne može takvo stanje opijenosti trajat zauvijek ali se niti smije pretvorit u ovo prije navedeno gore, to znači da niti nije bila ljubav nego ushičenost, fizička i sexualna privlačnost, ljubav se s vremenom produbljuje a ako i kada ipak prestane, ako je bila ljubav onda se pojavi i sjeta ponekad. Moje je mišljenje da ako niste jednom nekada, nekog svim bićem voljeli, niste ni živjeli, niste osjetili puninu života.

Komentiraj...
Vidi sve komentare