To je to što me zanima!

Popečci s tikvicama i graškom

Nakon pečenja popečke izvadite ih na kuhinjski ubrus, ostavite neka se ocijede, pa poslužite s umakom od jogurta u koji ste narezali svježi kopar i krastavce
Vidi originalni članak

broj osoba: 2

priprema: 45 minuta

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

120 g graška, 2 tikvice, 1 režanj češnjak, 2 mlada luka, 125 g feta sira, 1 žlica kopra, 1 žlica mente, muškatni oraščić, 80 g brašna, 2 jaja, 1 žlica maslinova ulja, sol

RECEPT DANA Jelo koje 'grije dušu': Najfiniji mađarski gulaš sa začinima

Priprema:

Ogulite tikvice i naribajte ih. Mladi luk sitno nasjeckajte. Prepržite ga na maslinovu ulju, dodajte zgnječeni češnjak. Nakon minutu dodajte tikvice i mladi grašak. Kuhajte na laganoj vatri nekoliko minuta, maknite s vatre i ostavite neka se ohladi. Prebacite sve u veliku posudu, dodajte izmrvljeni sir, sjeckano začinsko bilje, muškatni oraščić, sol i papar, pa na kraju umućena jaja. Po potrebi dodajte malo mlijeka, ako je smjesa pregusta. Zagrijte ulje za prženje i pržite smjesu oblikovanu u popečke, sa svake strane oko tri minute. Vadite ih na kuhinjski ubrus, ostavite neka se ocijede, pa poslužite s umakom od jogurta u koji ste narezali svježi kopar i krastavce.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Jennifer07447 08.02.2024.

    Ocijenite moju 18+ golu fotografiju -> NU21.FUN

  • SexyLolly21 07.02.2024.

    Ocijenite moju 18+ golu fotografiju - - -> NU21.FUN

  • mars7 06.02.2024.

    ma fino  zdravo i puno vitamina

Komentiraj...
Vidi sve komentare