Nakon pečenja popečke izvadite ih na kuhinjski ubrus, ostavite neka se ocijede, pa poslužite s umakom od jogurta u koji ste narezali svježi kopar i krastavce
Popečci s tikvicama i graškom
broj osoba: 2
priprema: 45 minuta
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Sastojci:
120 g graška, 2 tikvice, 1 režanj češnjak, 2 mlada luka, 125 g feta sira, 1 žlica kopra, 1 žlica mente, muškatni oraščić, 80 g brašna, 2 jaja, 1 žlica maslinova ulja, sol
Priprema:
Ogulite tikvice i naribajte ih. Mladi luk sitno nasjeckajte. Prepržite ga na maslinovu ulju, dodajte zgnječeni češnjak. Nakon minutu dodajte tikvice i mladi grašak. Kuhajte na laganoj vatri nekoliko minuta, maknite s vatre i ostavite neka se ohladi. Prebacite sve u veliku posudu, dodajte izmrvljeni sir, sjeckano začinsko bilje, muškatni oraščić, sol i papar, pa na kraju umućena jaja. Po potrebi dodajte malo mlijeka, ako je smjesa pregusta. Zagrijte ulje za prženje i pržite smjesu oblikovanu u popečke, sa svake strane oko tri minute. Vadite ih na kuhinjski ubrus, ostavite neka se ocijede, pa poslužite s umakom od jogurta u koji ste narezali svježi kopar i krastavce.