To je to što me zanima!

Popularno-znanstveni online serijal znanstvenika s Ruđera

'Željeli smo pokazati kako se s minimalnim tehničkim uvjetima, s opremom koju skoro svatko ima kod kuće, može proizvesti zanimljiv popularno-znanstveni sadržaj'
Vidi originalni članak

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Tajna manje živciranja? Skriva se u super pravilu '90 sekundi'

Novi online popularno-znanstveni i edukativni serijal 'Kuhinjski element' pokrenuli su s minimalnim tehničkim uvjetima na YouTube kanalu 'KakoZašto' znanstvenici Instituta Ruđer Bošković (IRB) kako bi prevladali ograničenja nametnuta aktualnom pandemijom.

'Kuhinjski element' je edukativno-zabavni video serijal u kojem se obrađuju teme iz prirodnih znanosti, za koji fizičar Saša Ceci, diplomantica kemije Martina Manenica, te kemičarka Vida Strasser vjeruju da bi primjenu mogao naći i u nastavi.

POGLEDAJTE VIDEO kako djeci ide školovanje od doma:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

''Željeli smo pokazati kako se s minimalnim tehničkim uvjetima, s opremom koju skoro svatko ima kod kuće, može proizvesti zanimljiv popularno-znanstveni i vjerujem edukativni sadržaj za sve uzraste,'' objašnjava Vida Strasser.

SVI ĆE BITI TESTIRANI Wuhan: Učenici krenuli u školu, hodaju pokraj skenera topline

Povrh popularnih tema iz znanosti i školskog gradiva, teme će obuhvatiti i razotkrivanje nekih lažnih vijesti i mitova koji su danas sve prisutniji u virtualnom i medijskom prostoru. Na njihovom znanstvenom meniju naći će se tako brojne aktualne teme poput 5G tehnologije, zračenja mobitela ili danas najpopularnijeg virusa.

- Moramo osmisliti cijelu stvar od početka do kraja i sami se snimiti. Nismo to nikada radili pa je to i nama vrlo neobično iskustvo, ali se nadamo da će gledateljima biti zanimljivo, i da će uživati učeći i zabavljajući se sa nama - objašnjava Saša Ceci.

POTIČU IZVRSNOST Hrvatske znanstvenice dobile stipendiju 'Za žene u znanosti'

''U današnjoj epizodi 'Kuhinjskog elementa' Martini je 'otišao' bežični internet. Saša to povezuje sa smetnjama od mikrovalne pećnice pa pokušava objasniti kako funkcionira taj mističan uređaj.

''Zanimaju li vas popularni mitovi o mikrovalnim pećnicama te koliko je njihovo zračenje opasno, zašto koriste istu frekvenciju kao bežični internet i mobiteli, te što će se promijeniti kad dođe 5G mreža - ova epizoda je baš za vas,'' ističu glavni protagonisti.''

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: ČUDO OD DJETETA: STELIOS (7) JE SAM SKLADAO 'IZOLACIJSKI VALCER'

POGLEDAJTE VIDEO #ZAJEDNO24SATA - Suzana Mančić, bivša loto djevojka:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare