Lifestyle

Komentari 1

Čudo od djeteta: Stelios (7) je sam skladao 'Izolacijski valcer'

Čudo od djeteta: Stelios (7) je sam skladao 'Izolacijski valcer'

Dječak je 2018. svirao Chopinov valcer u A molu u njujorškom Carnegie Hallu, a prošle godine pojavio se u londonskom Royal Albert Hallu, nastupajući na poznatom crvenom klaviru Eltona Johna

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Ovo bi muškarci najradije pitali partnericu, no neće iz straha

Stelios Kerasidis, sedmogodišnjak iz Grčke, napisao je 'Izolacijski valcer' inspiriran pandemijom, a njegova melodija skupila je preko 40.000 lajkova na YouTubeu u tjedan dana.

- Bok ljudi! Ja sam Stelios. Budimo samo malo strpljivi i uskoro ćemo vani plivati ​​u moru. Ovu melodiju posvećujem vama - rekao je.

Ovo djelo, njegovo treće, napisano je posebno 'za ljude koji pate i one koji se izoliraju zbog virusa Covid-19', dodao je.

Rođen je u Ateni 2012. godine, a njegovi roditelji, Fotis i Agathe Kerasidis, oboje su pijanisti i podučavaju ga. Stelios je prvi put nastupio u javnosti s tri godine. Svirao je 2018. Chopinov valcer u A molu u njujorškom Carnegie Hallu, a prošle godine pojavio se u londonskom Royal Albert Hallu, nastupajući na poznatom crvenom klaviru Eltona Johna.

Stelios kaže da mu je omiljeni pijanist pokojni Kanađanin Glenn Gould, najpoznatiji po tehničko zahtjevnim izvedbama Bachovih skladbi, The Guardian.

Već je pokazao i strast za skladanjem. Njegova dva ranija djela napisana su za njegove sestre, Veronicu i Anastasiju, i poput 'Izolacijskog valcera' bili su dobro prihvaćeni.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Novi hit: Ljudi su počeli raditi origami od toaletnog papira

POGLEDAJTE VIDEO #ZAJEDNO24SATA - Suzana Mančić, bivša loto djevojka:

Najčitaniji članci