To je to što me zanima!

Preplanuli ten na najzdravije načine: Od bronzera do dobrih formula za samotamnjenje

Preplanuli ten lako je postići na više načina koji ne uključuju štetne UV zrake – osim bronzera koji daju dozu sjaja i potamnjuju kožu, tu su i razne kreme te formule koje imaju funkciju samotamnjenja uz hidrataciju
Vidi originalni članak

- Ultraljubičasto zračenje sunca, i UVA i UVB zraka, može naškoditi našoj koži, a osim tamne nijanse, daju nam i oštećenja te  crvenilo - ističe njujorška dermatologica Rachel Nazarian. Sigurnost i praktičnost umjetnog tena koji traje danima, pa čak i tjednima, ovisno o tome kako se koža brzo obnavlja, popularan je u danima kad je sunce sve jače, a krojevi koje nosimo sve kraći i otvoreniji.

Liječnica podsjeća kako peckanje i preplanulost pod prirodnim suncem mogu biti štetni za zdravlje vaše kože.

- To je znak da koža prima ultraljubičasto zračenje, što povećava rizik od razvoja karcinoma kože i ubrzava starenje kože - to znači više bora, više sunčanih mrlja i gubitak kolagena, zajedno s povećanim rizikom od melanoma - kaže dr. Nazarian.

BEZBRIŽNI NA SUNCU Svake godine treba kupiti novu kremu za sunčanje, jer visoke temperature uništavaju zaštitu

Preporučuje sprejeve za samotamnjenje, hidratantne kreme i slične formule koje ten čine preplanulim, i bez boravka na suncu.

- Na taj način znate da ćete biti sigurni i zdravi, uz nezaobilaznu lijepu kožu - komentira liječnica za Well and good. Osim toga, pri aplikaciji kreme za samotamnjenje treba koristiti rukavice, kako dlanovi ne bi ostali žuti.

POGLEDAJTE VIDEO: Sigurni na suncu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Bronzerima je lako manipulirati tenom, ne samo da imaju niz nijansi, već su tu i čestice sjaja koje će lijepo naglasiti zlaćani ton na licu, vratu i dekolteu. Bronzeri u kamenu upijaju čestice masnoće na licu, stoga su idealni za vruće dane.

Cijene: Rimmel London Radiance Brick Bronzer 12 g 001 Light, cijena drogerije, 44 kn I Max Factor Creme Bronzer Bronzer 3 g 10 Bronze, drogerije, 79 kn.

ANTI-AGE RITUALI Dekolte pokazuje znakove starenja, čak i prije našeg lica

Kreme možemo aplicirati na čitavo tijelo i postepeno pojačati ton kože, a skidaju se s vremenom, ovisno o koži i brzini na koji se ona obnavlja. Piling skida gornji sloj mrtvih stanica, stoga želite li produžiti tamni efekt, zaobiđite ga. S druge strane, kožu treba održavati hidratiziranom kako bi se što manje ljuštila, a time i gubila tamniju nijansu.

Cijene: Douglas Sun Gradual Self-Tanning Body Lotion, cijena 200 ml 99,90 kn, Douglas.hr i St.Tropez Gradual Tan Tinted, cijena 200 ml 167 kn, lijepa.hr.

UMJETNO SUNCE Piling će obrisati mrlje kreme za samotamnjenje na vašoj koži

 

Kreme u spreju ili u pjenastoj varijanti imaju visoki nivo hidratizirajućih sastojaka, stoga jako nježno sjedaju na kožu, lako ih je aplicirati i manje ih treba utrljavati. Sve su popularnije formule u mirisnim sprej varijantama, no također treba malo pričekati da se tekstura upije u kožu.

Cijene: Artdeco Spray On Leg Foundation (100 ml), Douglas.hr, 100 ml 169 kn i Payot Corps Elixir Moisturising Tanning Care, lijepa.hr, 125 ml 186 kn.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare