Lifestyle

Komentari 0

Dekolte pokazuje znakove starenja, čak i prije našeg lica

Dekolte pokazuje znakove starenja, čak i prije našeg lica

Uz njegu lica prvi sljedeći je vrat, kojeg nerijetko mažemo istim kremama, no onaj zaboravljeni dio, naš dekolte, dosta rano može otkriti znakove starenja, bore i depigmentacijske poremećaje

- Dekolte je često prvo područje koje pokazuje znakove starenja, čak i prije lica. Čini se da je to proces koji se događa najednom, no tu je nekoliko suptilnih upozorenja – ističe dermatologica dr. Loretta Ciraldo iz Floride.

Naime, prije nego krene pokazivati ozbiljnije znakove starenja, na dekolteu ćemo vidjeti crvenilo ili tamnija područja, odnosno depigmentacijske poremećaje.

POGLEDAJTE VIDEO: Siguran boravak na suncu

- Čak se mogu pojaviti pravilne sunčane pjege, pogotovo ako često provodite vrijeme na otvorenom. Stoga, ključna je njega sa zaštitnim faktorom i na dekolteu. Nakon toga dolaze bore, kao i vidno osušena koža. Bore se pritom stvaraju na sredini dekoltea, u središtu grudnog koša – komentira liječnica.

Bore se pojave kada se strukturne komponente naše kože počnu razgrađivati, od kojih je ključni kolagen, a vjerojatno je kriv i način spavanja, odnosno na boku. Bočno spavanje "gužva" naš dekolte, stoga je jedan od ključnih uzroka za nastajanje bora na dekolteu.

- Ovo je područje podjednako osjetljivo na onečišćenje, oštećenja od sunca i oksidativni stres kao i koža na vašem licu. A ti agresori mogu s vremenom doslovno promijeniti strukturni sastav vaše kože s vremenom - tumači dermatologica Ciraldo za mbg.

Čak i ako počnete vidjeti mrlje na prsima, ne brinite se – još uvijek je moguće usporiti nastanak tih bora i njegu dekoltea učiniti jednim od prioriteta.

Idealan režim njege dekoltea je hidratizirajuća krema i to svakodnevno, onda i formula sa zaštitnim faktorom te povremeno piling, kako bi koža dobila zdravi sjaj i bolje se obnovila.