To je to što me zanima!

Razbudite se uz ugodnu šetnju i razbistrite um prije radnog dana

Kako biste osjetili prednosti pješačenja, ono bi trebalo trajati najmanje 20 minuta jer je to vrijeme potrebno da se 'hormoni dobrog osjećaja' poput dopamina i serotonina stimuliraju i oslobode
Vidi originalni članak

Gorivo je sve skuplje, a ljudi su i sve svjesniji zagađenja okoliša radi prijevoza. Ne radi se samo o automobilima, nego i o gradskom prijevozu.

POGLEDAJTE VIDEO: Hodanje za vitkost

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ako radite i posao vam nije jako daleko, pokušajte se do tamo odšetati. Ne samo da će vam novčanik i priroda biti zahvalni, nego ćete i pridonijeti svom zdravlju. 

Hodanje, kao i tjelovježba općenito, smanjuju simptome depresije i anksioznosti, a istovremeno poboljšavaju kognitivne funkcije, san i pamćenje. 

Kako biste osjetili prednosti pješačenja, ono bi trebalo trajati najmanje 20 minuta jer je to vrijeme potrebno da se 'hormoni dobrog osjećaja' poput dopamina i serotonina stimuliraju i oslobode.

Šetnja je jako korisna, a to će vas i razbuditi te razbistriti um. Hodanje vam također može dati prijeko potreban energetski poticaj jer poboljšava protok krvi kroz tijelo i mozak. Ono potiče ljude da se osjećaju energičnijima zbog povećane razine krvi obogaćene kisikom koja teče kroz tijelo.

POTIČE DISANJE KROZ NOS Jedan trik će vam uobičajenu šetnju učiniti 10 puta zdravijom

Dan šetnje do posla popularizirao se u Americi zbog sve većeg problema s težinom stanovništva. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare