Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Jedan trik će vam uobičajenu šetnju učiniti 10 puta zdravijom

Jedan trik će vam uobičajenu šetnju učiniti 10 puta zdravijom
3

Mnogi stručnjaci naglašavaju važnost svakodnevnog kretanja, a hodanje je jedan od načina da to učinite - i potpuno je besplatno. Ako želite povećati dobrobit vaše svakodnevne šetnje, pokušajte pjevušiti

Ovaj jedan jednostavan savjet može učiniti vašu svakodnevnu šetnju deset puta zdravijom. Šetnja na otvorenom izvrstan je način da se upustite u svakodnevni pokret i prigrlite svjež zrak. Čak i ako traje samo 10 do 15 minuta dnevno, ova aktivnost može imati značajan utjecaj na vaše mentalno i fizičko zdravlje. Sada, ako želite maksimalno povećati tu dnevnu šetnju, prema nagrađivanoj spisateljici i stručnjakinji za hodanje Annabel Streets, sve što trebate učiniti je početi pjevušiti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Ova jednostavna tehnika može poboljšati vašu šetnju jer prije svega, ako odlučite pjevušiti melodiju dok hodate, bit ćete prisiljeni disati isključivo na nos. A nosno disanje, kao što možda znate, važno je za zdravlje pluća i imunološku funkciju.

Sve blagodati jutarnje šetnje
Sve blagodati jutarnje šetnje

- Vaš nos ima najneobičniji sustav filtracije - kaže Streets. Uspijeva filtrirati onečišćenje i patogene, što je posebno korisno ako šetate velikim, užurbanim gradom. Naša usta, s druge strane, nemaju istu sposobnost filtriranja čestica - sve ide ravno u pluća, objašnjava ona. Nosno disanje također oslobađa dušikov oksid, molekulu koja igra bitnu ulogu u povećanju cirkulacije i isporuci kisika stanicama.

Dreamstime

- Povezan je s dobrim zdravljem pluća i imunitetom, a pomaže da se krv i kisik proguraju po cijelom tijelu do mozga - kaže Streets. Količina dušikovog oksida u tijelu također može utjecati na metaboličko zdravlje, raspoloženje i seksualnu funkciju.

Ideje kako potaknuti djecu da budu češće na svježem zraku
Ideje kako potaknuti djecu da budu češće na svježem zraku

A pjevušenje čini dušikov oksid još snažnijim.

- Ako želite povećati količinu dušikovog oksida koju stvaraju vaše nosne stanice, samo trebate pjevušiti dok hodate - objašnjava Streets. Zapravo, istraživanja pokazuju da pjevušenje dovodi do višestrukog povećanja razine dušikovog oksida. Ne radi se, naravno, o glasnom pjevušenju; bit će dovoljno samo tiho - možda neka melodija opuštajuće pjesme. 

Ova namjerna kombinacija pjevušenja i nosnog disanja potaknut će vas da ostanete svjesni tijekom hodanja, što može pomoći u ublažavanju stresa i podržati zdravlje cijelog tijela. Uz to, redovito hodanje vani je od višestruke koristi za vašu mentalnu i fizičku dobrobit, a pjevušenje može dodatno poboljšati te prednosti.

Iskoristite šetnju u potpunosti: Mnogi rade 3 greške dok hodaju
Iskoristite šetnju u potpunosti: Mnogi rade 3 greške dok hodaju

Mnogi zdravstveni stručnjaci naglašavaju važnost svakodnevnog kretanja, a hodanje je jedan od načina da to učinite - i potpuno je besplatno. Ako želite povećati dobrobit vaše svakodnevne šetnje, pokušajte pjevušiti dok hodate kako biste povećali dušikov oksid u stanicama i podržali funkciju pluća, imunološki sustav, cirkulaciju, raspoloženje i još mnogo toga, prenosi MBG.