Lifestyle

Komentari 0

Razbudite se uz ugodnu šetnju i razbistrite um prije radnog dana

Razbudite se uz ugodnu šetnju i razbistrite um prije radnog dana

Kako biste osjetili prednosti pješačenja, ono bi trebalo trajati najmanje 20 minuta jer je to vrijeme potrebno da se 'hormoni dobrog osjećaja' poput dopamina i serotonina stimuliraju i oslobode

Gorivo je sve skuplje, a ljudi su i sve svjesniji zagađenja okoliša radi prijevoza. Ne radi se samo o automobilima, nego i o gradskom prijevozu.

POGLEDAJTE VIDEO: Hodanje za vitkost

Ako radite i posao vam nije jako daleko, pokušajte se do tamo odšetati. Ne samo da će vam novčanik i priroda biti zahvalni, nego ćete i pridonijeti svom zdravlju. 

Hodanje, kao i tjelovježba općenito, smanjuju simptome depresije i anksioznosti, a istovremeno poboljšavaju kognitivne funkcije, san i pamćenje. 

Kako biste osjetili prednosti pješačenja, ono bi trebalo trajati najmanje 20 minuta jer je to vrijeme potrebno da se 'hormoni dobrog osjećaja' poput dopamina i serotonina stimuliraju i oslobode.

Šetnja je jako korisna, a to će vas i razbuditi te razbistriti um. Hodanje vam također može dati prijeko potreban energetski poticaj jer poboljšava protok krvi kroz tijelo i mozak. Ono potiče ljude da se osjećaju energičnijima zbog povećane razine krvi obogaćene kisikom koja teče kroz tijelo.

Dan šetnje do posla popularizirao se u Americi zbog sve većeg problema s težinom stanovništva.