To je to što me zanima!

Recept za fine ušećerene jabuke u kojima ćete uživati s djecom

Potrebno je tek nekoliko sastojaka da biste napravili fine, slatke ušećerene jabuke. U ovom slatkišu uživat ćete u ove hladne dane. Recept pročitajte u nastavku
Vidi originalni članak

Ušećerene jabuke odličan su izbor kao slatkiši koji će se servirati na Noć Vještica koja nam uskoro dolazi, a vole ih i mali i veliki. Vrlo su jednostavne za napraviti kod kuće, a za njih vam ni ne treba puno vremena.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ušećerene jabuke recept su kojeg moraju raditi odrasli, ali on može biti i zabavan za djecu jer djeci možete dati da ih uređuju ili pobacaju slatkiše na njih.

Sastojci: 

  • 8 jabuka
  • 400 g šećera
  • 170 g meda
  • 170 ml vode
  • žličica crvene prehrambene boje (tekuće)

Priprema: Jabuke operite i posušite. Izvadite im peteljke. Pripremite 8 štapića (možete koristiti drvene štapiće za ražnjiće, štapiće za pops-e ili obične drvene grančice). Štapiće za koje ste se odlučili probodite kroz jabuku (do dna, ali pazite da ne probodete dno jabuke). Jabuke spremite u hladnjak. 

Pripremite lim za pečenje na koji postavite papir za pečenje. Papir dobro namastite (u protivnom će vam se karamel s jabuka zalijepiti). Sve sastojke (šećer, voda, med i boja) stavite u lonac s debljim dnom. Neka vam lonac bude manje veličine kako bi lakše uronili jabuke.

Upalite srednje jaku vatru, promiješajte sastojke samo na početku, kasnije ne miješajte. Voda vam treba ispariti, a smjesa postati gusta. Za ovo vam treba otprilike 25 minuta, dok vam temperatura smjese ne bude 54 stupnja. Jabuke izvadite iz hladnjaka, držite ih za štapić. Lonac nakrivite jednom rukom, a drugom uronite cijelu jabuku pa je brzim pokretima vrtite dok se cijela ne obloži rastopljenim šećerom.

Malo je ocijedite držeći je nad loncem pa je prebacite na namašćen papir za pečenje. Ušećerenu jabuku držite samo za štapić dok je topla. Ponovite jednako s preostalim jabukama. Nakon nekoliko minuta vaše su jabuke gotove, piše BBC.

Možete ih urediti po želji sa slatkišima, bademima, čokoladnim mrvicama i slično.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • VOLBEAT 20.10.2021.

    400 g šećera ??? Moji obožavaju jednostavnije i puno zdravije, izdubite jabuke, napunite smjesom zobenih pahuljica ili chia sjemenki (ranije pokišanih u mlijeku), grubo mljeveni orasi, lješnjaci, bademi ili pistacio + dosta cejlonskog cimeta , zapeći u pećnici..

  • 19.10.2021.

    Ekipo znate kaj su tufahije? 😀

  • 19.10.2021.

    Au slatko a fino

Komentiraj...
Vidi sve komentare