Obavijesti

Lifestyle

Komentari 28

Recept za fine ušećerene jabuke u kojima ćete uživati s djecom

Recept za fine ušećerene jabuke u kojima ćete uživati s djecom
2

Potrebno je tek nekoliko sastojaka da biste napravili fine, slatke ušećerene jabuke. U ovom slatkišu uživat ćete u ove hladne dane. Recept pročitajte u nastavku

VIDEO

Ušećerene jabuke odličan su izbor kao slatkiši koji će se servirati na Noć Vještica koja nam uskoro dolazi, a vole ih i mali i veliki. Vrlo su jednostavne za napraviti kod kuće, a za njih vam ni ne treba puno vremena.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:53

Ušećerene jabuke recept su kojeg moraju raditi odrasli, ali on može biti i zabavan za djecu jer djeci možete dati da ih uređuju ili pobacaju slatkiše na njih.

Sastojci: 

  • 8 jabuka
  • 400 g šećera
  • 170 g meda
  • 170 ml vode
  • žličica crvene prehrambene boje (tekuće)

Priprema: Jabuke operite i posušite. Izvadite im peteljke. Pripremite 8 štapića (možete koristiti drvene štapiće za ražnjiće, štapiće za pops-e ili obične drvene grančice). Štapiće za koje ste se odlučili probodite kroz jabuku (do dna, ali pazite da ne probodete dno jabuke). Jabuke spremite u hladnjak. 

Pripremite lim za pečenje na koji postavite papir za pečenje. Papir dobro namastite (u protivnom će vam se karamel s jabuka zalijepiti). Sve sastojke (šećer, voda, med i boja) stavite u lonac s debljim dnom. Neka vam lonac bude manje veličine kako bi lakše uronili jabuke.

Upalite srednje jaku vatru, promiješajte sastojke samo na početku, kasnije ne miješajte. Voda vam treba ispariti, a smjesa postati gusta. Za ovo vam treba otprilike 25 minuta, dok vam temperatura smjese ne bude 54 stupnja. Jabuke izvadite iz hladnjaka, držite ih za štapić. Lonac nakrivite jednom rukom, a drugom uronite cijelu jabuku pa je brzim pokretima vrtite dok se cijela ne obloži rastopljenim šećerom.

Malo je ocijedite držeći je nad loncem pa je prebacite na namašćen papir za pečenje. Ušećerenu jabuku držite samo za štapić dok je topla. Ponovite jednako s preostalim jabukama. Nakon nekoliko minuta vaše su jabuke gotove, piše BBC.

Možete ih urediti po želji sa slatkišima, bademima, čokoladnim mrvicama i slično.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje