To je to što me zanima!

Riža sa šparogama, gamberima i graškom je fino proljetno jelo

Sezona je šparoga i zato je sada pravo vrijeme da ovu namirnicu maksimalno iskoristite. Donosimo ideju za lagani proljetni ručak koji će vas zasititi. a jako je zdrav i neće teško pasti na želudac
Vidi originalni članak

Sastojci:  

  • 250 g šparoga
  • 300 g riže
  • 250 g gambera
  • 3 češnja češnjaka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 100 g mladog graška
  • 8 dl povrtnog ili pilećeg temeljca
  • 40 g maslaca
  • crveni luk
  • 2 žlice parmezana
  • sol
  • papar

Priprema:

POSLASTICA ZA SVE Prhki zalogajčići: Jednostavni domaći keksi koji su brzo gotovi

  1. U lonac s vodom stavite grašak i šparoge, te ih blanširajte. Kad zavrije voda, kuhajte oko 2 minuta, ocijedite i stavite sa strane. Očistite luk i sitno ga iskosajte. Zgnječite češnjak. Zagrijte temeljac do vrenja.
  2. Na ulju pirjajte luk, pa ubacite češnjak. Dodajte rižu, prepržite i zalijte sa šalicom temeljca. Miješajte na laganoj vatri dok riža ne upije svu tekućinu, pa dodajte još temeljca. Postepeno dolijevajte temeljac i kuhajte rižu. Začinite solju i paprom.
  3. Zadnjih 5 minuta umiješajte grašak, šparoge i gambere. Promiješajte, pa dodajte parmezan i maslac. Sve izmiješajte, isključite vatru i ostavite 3 minute poklopljeno, te poslužite.
Idi na 24sata

Komentari 2

  • 29.03.2022.

    Šparoge mi nisu nešto posebno, baš ih ni ne volim.

  • Nap* 29.03.2022.

    Rize s graskom lagana hrana i sparoge

Komentiraj...
Vidi sve komentare