To je to što me zanima!

Rok trajanja proizvoda za kosu: Ako masku za kosu ne potrošite u 12 mjeseci, bacite je u smeće

Rizik nastavka korištenja proizvoda za kosu manji je od korištenja isteklog make-upa ili krema za lice, no svejedno pogledajte na poleđini proizvoda koliko mjeseci proizvod može stajati otvoren
Vidi originalni članak

Proizvodi za kosu, ako ih baš ne koristimo redovito nego povremeno, mogu se u našim kupaonskim ormarićima zadržati malo dulje nego, primjerice, make-up.

POGLEDAJTE VIDEO: Valove je lako napraviti i kod kuće

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Da je rok pjene ili laka za kosu istekao, prepoznat ćete po tome što će im oslabjeti djelovanje, a u njima je moguć i razvoj mikroorganizama. Ipak, valja naglasiti da je rizik daljnjega korištenja takvih proizvoda za kosu manji od korištenja isteklog make-upa ili krema za lice.

Iako na kozmetičkim proizvodima ne piše rok isteka valjanosti, neki brendovi uključuju oznaku koliko je mjeseci nakon otvaranja poželjno koristiti proizvod. Nalazi se na poleđini uz oznaku M i mali simbol proizvoda te broj mjeseci koji proizvodu jamči valjanost. Neotvoreni proizvodi mogu trajati do tri godine, a otvoreni do godinu dana.

JEDNOSTAVNO JE Evo kako izmasirati vlasište ako želite imati ljepšu i bujniju kosu

Promijenjena tekstura i miris znak je da proizvod trebate baciti, no valja imati na umu da suhi šamponi, lakovi ili pjene za kosu koji sadrže alkohol traju dulje, a kreme ili maske za kosu treba prestati koristiti unutar godinu dana jer su preparati koji se nalaze u posudicama i koje grabimo prstima podložniji kvarenju. A ulja za kosu traju od dvije do tri godine.

STILIZIRANJE KOSE Vrste formula za oblikovanje: Sličnosti i razlike pjene za kosu, laka i gela - što se kada koristi

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare