To je to što me zanima!

Ručni buketić: Ruska umjetnica radi cvjetnu čaroliju od papira

Ovi su buketi od papira izrađeni s toliko preciznosti, detalja i ljubavi da ih je lako zamijeniti za prave, a Ruskinja Tania Lissova je majstorica za papir. Prodaje ih uz razglednice, okvire za slike, postere
Vidi originalni članak

Papir je jedna od najjednostavnijih stvari koju svatko može upotrijebiti za stvaranje umjetnosti. Razmislite samo o origamiju ili papir-macheu - tehnici presavijanja kvadratnih listova papira ili lijepljenja mokrog papira na kalup, koji su doista impresivni.

Pogledajte video o djevojci koja skuplja djeteline s četiri lista:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ali, naravno, postoje i drugi načini manipuliranja papirom kako bi se stvorili nevjerojatni umjetnički predmeti, a dokaz je Ruskinja Tania Lissova koja radi sićušne ručno izrađene bukete cvijeća od papira koji izgledaju baš poput pravih cvjetova.

'GRAD U KOJEM SPAVAJU ANĐELI' Ljubav prema anđelima prerasla je u Muzej: Željko Prstec čuva više od 500 'svjetskih' anđela

Tania je umjetnica  iz Tjumena u Rusiji, a izrađuje i razglednice, omotnice, naljepnice i okvire za slike. 

Iako ima tiskani materijal, poput postera i naljepnica, velik dio njezinog zanata svodi se na rezanje i ljepljenje - od makova i kamilice do suncokreta, božura, krizantema, fuksija i brojnog drugog cvijeća.

A zato što je u izradi cvijeća uključeno bezbroj detalja te su trodimenzionalni, mnogi ljudi pomisle da su doista pravi. 

Osim toga, izrađuje i tegle s cvijećem s kakutusima, palmama, smokvama...

TEORIJE O NESTANKU Gdje su im nosevi? Pokušavaju riješiti misterij zašto nedostaje kod većine egipatskih kipova

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare