To je to što me zanima!

Savršeno hrskava slanina: Kako to rade u američkoj zalogajnici?

Klasičnim pečenjem u tavi teško je postići željenu hrskavost. Za to je potrebno kriške slanine najprije do pola ispeći odnosno skuhati u pećnici, savjetuje vlasnik zalogajnice
Vidi originalni članak

Kako ispeći savršeno hrskavu slaninu otkrio je vlasnik popularne zalogajnice The Greeks John Koutsouris u New Jerseyu za gastro portal Epicurious. 

- Kriške slanine posložite u pleh i prekrijte uljem. Kuhajte/pecite u pećnici oko 15-20 minuta, da se "skuha" na pola. Dužina ovakvog pečenja ovisi o debljini kriški slanine. Potom je dovršite i ispecite na tavi najviše dvije minute. Ja je pečem na ravnoj vrućoj plohi - otkrio je Koutsouris. 

POGLEDAJTE VIDEO: Razlika između dimljene suhe slanine i dimljene slanine

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Budući da većina kućanstava nema ravnu profesionalnu plohu za pečenje, slaninu možete dovršiti u tavi s vrlo malo masnoće. 

Na ovaj način bit će savršeno hrskava. Osim toga, kada se ovako peče neće se stisnuti niti promijeniti oblik, ističe Koutsouris. 

ZA MESOLJUPCE Znate li razliku između pancete i špeka? Hrvati jedu četiri vrste

Savršeno hrskavu slaninu možete koristiti u gotovo svemu - u salatama, sendvičima, kao dodatak pečenom mesu ili povrću, a možete je jesti i samu. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare