Lifestyle

Komentari 0

Savršeno hrskava slanina: Kako to rade u američkoj zalogajnici?

Savršeno hrskava slanina: Kako to rade u američkoj zalogajnici?

Klasičnim pečenjem u tavi teško je postići željenu hrskavost. Za to je potrebno kriške slanine najprije do pola ispeći odnosno skuhati u pećnici, savjetuje vlasnik zalogajnice

Kako ispeći savršeno hrskavu slaninu otkrio je vlasnik popularne zalogajnice The Greeks John Koutsouris u New Jerseyu za gastro portal Epicurious. 

- Kriške slanine posložite u pleh i prekrijte uljem. Kuhajte/pecite u pećnici oko 15-20 minuta, da se "skuha" na pola. Dužina ovakvog pečenja ovisi o debljini kriški slanine. Potom je dovršite i ispecite na tavi najviše dvije minute. Ja je pečem na ravnoj vrućoj plohi - otkrio je Koutsouris. 

POGLEDAJTE VIDEO: Razlika između dimljene suhe slanine i dimljene slanine

Budući da većina kućanstava nema ravnu profesionalnu plohu za pečenje, slaninu možete dovršiti u tavi s vrlo malo masnoće. 

Na ovaj način bit će savršeno hrskava. Osim toga, kada se ovako peče neće se stisnuti niti promijeniti oblik, ističe Koutsouris. 

Savršeno hrskavu slaninu možete koristiti u gotovo svemu - u salatama, sendvičima, kao dodatak pečenom mesu ili povrću, a možete je jesti i samu. 

Najčitaniji članci