To je to što me zanima!

Male mudrosti kojima ćete uštedjeti vrijeme kod kuhanja

Na primjer, najčešći problem kod otvaranja staklenki je sklizavost. Zato pokušajte je otvoriti gumenom rukavicom. Na ruku navucite rukavicu za pranje i otvorit ćete je bez problema
Vidi originalni članak

Pokušajte s par trikova pojednostaviti sebi posao u kuhinji. Neke uobičajene stvari i predmete možda možete iskoristiti kako bi vam olakšali neke druge radnje, za koje možda nisu namijenjeni. Gulilicu za krumpir iskoristite da tanko narežete luk, a čašu da zgnječite bananu...

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

PRAKTIČNO I ZGODNO Nemate mjesta u kuhinji: Ovo su savršene stvari koje će se uklopiti u vaš maleni prostor

1. Staklenku otvorite rukavicom

Najčešći problem kod otvaranja staklenki je sklizavost. Zato pokušajte je otvoriti gumenom rukavicom. Na ruku navucite rukavicu za pranje i otvorit ćete je bez problema.

2. Rezanci 'ispadaju' iz vrećice

Zamijesite tijesto za noklice, od jaja, brašna, malo soli i ulja, ali neka smjesa bude rjeđa. Napunite tijestom vrećicu, potom je stavite nad kipuću vodu ili juhu. Čačkalicom ili nekim štapićem probušite rupe i ostavite da vaši rezanci 'iscure'.

3. Luk narežite gulilicom

Luk prvo ogulite i prerežite na pola, a zatim, kako biste dobili tanke kriške, upotrijebite gulilicu za krumpir. Krenite s rezanjem s unutrašnje strane luka.

NIJE ODMAH ZA SMEĆE Ne bacajte kuhinjsku spužvicu ako je čitava: Dezinficirajte je

4. 'Osvježite' limun

Ako imate polovicu limuna koji vam je ostao od prije i već mu se kora počela sušiti, uzmite ga i ubacite u zdjelicu s vodom, ali tako da ga ne pokrijete skroz. Limun će u pola sata ponovno oživjeti i biti spreman za daljnju upotrebu.

5. Bananu režite čašom

Ako bananu želite pripremiti djeci, lakše će ju jesti ako od nje napravite polukašu. To možete postići vrlo jednostavno, tako da ju na tanjuru zdrobite čašom preokrenutom naopačke, odnosno njenim rubovima.

ODLIČAN TRIK Očistite prljave prozore 'za tren' uz pomoć kuhinjske spužvice

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 23.01.2022.

    Teglice se najlakše otvaraju mokrom sudoperom, a ako baš neće...onda se napravi malo lufta s nožem između poklopca i teglice.

  • 23.01.2022.

    Ovo mi je promjenilo zivot

Komentiraj...
Vidi sve komentare