To je to što me zanima!

Šminkanje po obliku lica: Trikovi kako naglasiti prirodnu ljepotu i sakriti nesavršenosti

Kod okruglog lica efekt duljine će se postići sjenčanjem linije čeljusti obraza i sljepoočnica s tamnijom nijansom podloge. Žene s kockastim licem svjetlijom bojom pudera trebaju naglasiti središnji dio čela i brade
Vidi originalni članak

Budući da sve žene vole izgledati lijepo i dotjerano, savjeti stručnjaka pomoći će pri naglašavanju ljepote. Nakon što se u Hollywoodu počelo primjenjivati matematičko računanje proporcija lica i njegove simetrije, stručnjaci su ustanovili kako je savršeno proporcionalno lice imala jedino glumica Grace Kelly.

POGLEDAJTE VIDEO: Super preobrazbe

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Stoga se svi ostali koji nisu blagoslovljeni savršeno simetričnim licem trebaju pouzdati u savjete vizažista kako bi naglasili prirodnu ljepotu, a sakrili nesavršenosti.

Ovalno lice

Sretnice s ovalnim licem mogu si dozvoliti eksperimentiranje šminkom jer ne trebaju obraćati posebnu pozornost pri stavljanju podloge.

LIJEPI DETALJ Povratak crvenog ruža: Nakon odmora vrijeme je za divne boje

Žene s drugačijim oblikom lica trebaju slijediti jednostavna pravila sjenčanja pojedinih dijelova lica, kako bi naglasile ono što je na na njemu lijepo, a sakrile nepravilnosti.

Okruglo lice

Karakterizira ga kratka udaljenost između brade i čela te veća udaljenost od jednog obraza do drugog, tako da je lice gotovo jednake širine kao i duljine. Žene s ovim oblikom lica najveću pažnju trebaju pridati oblikovanju obrva te se kloniti oštrih lukova jer će dodatno zaokružiti lice. 

Efekt duljine će se postići sjenčanjem linije čeljusti obraza i sljepoočnica s tamnijom nijansom podloge, dok se na ostatak lica nanosi svjetlija boja podloge.

Kockasto lice

Jednake je širine duž čela, preko obraza te od početka do kraja čeljusti.

Žene s takvim licem svjetlijom bojom pudera trebaju naglasiti središnji dio čela i brade, a tamnijom bojom lijevu i desnu stranu čela, donji dio obraza i strane nosa te područje između obrva. Rumenilo treba biti diskretno i u svjetlijom mat boji kako bi se umanjio volumen obraza.

DIVAN MAKE-UP Naglasite sjaj lica bronzerom: Dojam blago osunčanog tena

Duguljasto lice 

Ima visoko postavljene jagodice, dugačko čelo i izraženu bradu, a lice je dulje nego što je široko. Žene s takvim oblikom lica trebaju primijeniti svjetliju podlogu na područje sljepoočnica, obraza i donjeg dijela čeljusti piše Cosmopolitan.

Ostatak lica rezerviran je za tamniju  podlogu. Rumenilo treba nanositi u visini ušiju prema nosu. Lice će vizualno skratiti i sjenilo u tamnijoj boji na vanjskom kutu oka.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • .youtube. 05.09.2022.

    sakrit nesavrsenost?! nema potrebe za takvim clankom, ovdje na portalu su svi savrseni :D

  • 05.09.2022.

    Uvujek sam za ono, manje je više.

Komentiraj...
Vidi sve komentare