To je to što me zanima!

'Trebam li upozoriti dečka moje kćeri da hoda sa sociopatom?'

Mlada žena je ocu jasno dala do znanja da nema namjeru reći dečku da je dijagnosticirani sociopat i da ne osjeća ljubav ni empatiju. I sad ju dečko namjerava zaprositi, a otac je u dilemi - reći mu ili ne...
Vidi originalni članak

Za roditeljsku ljubav se kaže da je bezuvjetna, ali jedan tata je u dilemi zbog veze svoje kćeri. Sukob nije s dečkom njegove kćeri, kojeg opisuje kao 'sjajnog tipa, vrlo ljubaznog, smiješnog i inteligentnog'.

Umjesto toga, problem leži u njegovoj kćeri, koja je, otkriva, 'dijagnosticirani sociopat' - i tu informaciju nikad nije podijelila sa svojim dečkom. 

Anonimno apelirajući za pomoć na popularnom internetskom forumu Reddit, tata objašnjava da je uzrok njegove velike dileme činjenica da se u posljednje vrijeme sve više priča o zarukama i skorašnjem vjenčanju kćeri, koja nema nikakvu namjeru svoju dijagnozu podijeliti sa svojim dečkom. 

- Jako sam vezan za svoju kćer i imamo jako dobar odnos. Volim provoditi vrijeme s njom, ali postoji jedna stvar u vezi nje zbog koje bi mnogi ljudi zastali i razmislili, ona je dijagnosticirani sociopat - počinje objava.

POVEĆANA PRETILOST Znate li za poremećaj manjka prirode? Djecu vodi u depresiju

Znakovi su se počeli pojavljivati ​​tijekom njezina djetinjstva, objašnjava on, kada se počela '​​čudno ponašati' te je počela maltretirati svoju mlađu sestru. 

- U školi se jako mučila te je često imala problema zbog laganja, okrutnosti i svakakvog neprihvatljivog ponašanja - nastavlja pisati. 

S 18 godina joj je postavljena dijagnoza i njegova kći se počela liječiti, a terapija joj je jako pomogla i s vremenom je puno napredovala. 

Međutim, boji se da će ju dečko ubrzo zaprositi, a ono što njega najviše muči je to što misli da ona njega u stvari ne voli. 

- Od njezine dijagnoze imali smo vrlo iskrene, temeljite razgovore o njezinom mentalnom zdravlju, a ona je bila otvorena sa mnom te mi je rekla da ne osjeća ljubav ili empatiju prema bilo kome, čak ni prema obitelji - objasnio je tata.

- Kad joj je umro jedan bliski prijatelj, na sprovodu se ponašala kao da je jako tužna i da ju je to jako povrijedilo, a kasnije mi je priznala da je to sve bila samo gluma i da se zapravo osjeća jako 'neutralno' - napisao je u objavi.

Piše da je također rekla da se nikad nije osjećala krivom za nešto što je učinila i da ne zna kakav je to osjećaj krivnje.

Tijekom svoje veze, mlada žena je ocu jasno dala do znanja da nema namjeru reći dečku za svoju dijagnozu. 

Ali, zbog nedavnih događaja i mogućnosti vjenčanja, ovaj otac osjeća da ne može samo sjediti sa strane i dopustiti da se to dogodi.

- Jasno sam joj dao do znanja da mu mora reći istinu prije nego što se uda, da njezin dečko ima pravo znati za njezinu dijagnozu i da treba razmisliti o tome, ili da ću mu ja reći, na što mi uvijek odgovara da se ne bih usudio - nastavlja. 

18 GODINA RAZLIKE Velika ljubav: Tata i kći u istoj pozi za njegovu i njenu maturu

- Ali, ako bude potrebno, hoću. Stvarno volim i poštujem tog mladića, i osjećao bih se strašno čuvajući tu 'tajnu' od njega. Ne mogu mu dopustiti da uđe u brak s mojom kćeri, a da ne zna za njezinu dijagnozu - napisao je anonimni tata.

Završio je objavu s time da se sad pita bi li bio loš čovjek kad bi dečku svoje kćeri rekao istinu? 

Odgovori koje je dobio na svoju objavu su jasno odrazili u koliko se kompliciranoj situaciji čovjek nalazi. 

- U svakom slučaju, etički ste kompromitirani. Vjerojatno je najbolje da se držite izvan toga - napisao je jedan korisnik Reddita.

- Mislim da se vaša kći jako naradila da bi došla do ove točke u svojem životu... a kad biste njezinom dečku rekli istinu vrlo vjerojatno biste ju potpuno uništili i usmjerili na loš put. Samo misao - napisao je drugi korisnik. 

Međutim, mnogi korisnici foruma su napisali da dečko mora znati istinu prije nego što se odluči na idući korak u vezi. 

- Koje sr***, kakva je to grozna situacija. Znam da je ona tvoja kći, ali ovo je brak za ovog tipa i zaslužuje znati. Već si joj rekao da ćeš mu reći ako mu ona prva ne kaže. Mislim da bi mu trebao reći - napisao je treći korisnik. 

Recite nam u komentarima što mislite kako bi otac trebao postupiti.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • 04.06.2019.

    Onako kako savjest govori...

  • Uragan_1 04.06.2019.

    Budi odgovoran i reci mu sam. Ako je tvoja kćer sa zdravstvenim problemom, nije u redu da se zbog nje uništi potpuno zdrav čovjek.

  • 04.06.2019.

    Upozori na to kćer svoga dečka.

Komentiraj...
Vidi sve komentare