To je to što me zanima!

Trik s kojim će vaše četkice za šminkanje ostati dulje mekane

Četkice za šminkanje izrađene su od dlačica - životinjskih ili sintetičkih vlakana koje imitiraju izgled i osjećaj prirodnih vlakana. No, takvim vlaknima je potrebna vlaga kako bi ona ostala mekana
Vidi originalni članak

Četkice za šminkanje treba redovito prati jer prljave četkice ne samo da mogu zadržavati bakterije i dovesti do iritacije kože, već i jednostavno ne rade pravilno. Naime, poprilično je teško postići savršeno blendanje proizvoda s četkicom koja je prekrivena prljavštinom.

TOP SAVJETI Koju kremu za sunčanje izabrati i kako je nanijeti? Većina ljudi je stavlja manje nego bi trebala

POGLEDAJTE VIDEO: Baka ima svoju liniju trepavica

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Međutim, ako redovito perete četkice primijetit ćete da dlačice s vremenom postaju izlizane i oštre na dodir - što i nije baš ugodno na koži kod šminkanja.

Vizažist Criss Scortezz je u nedavnom TikTok videu objasnio kako nije dovoljno samo oprati četke za šminkanje, već bi trebalo koristiti i regenerator.

VRIJEDI ISPROBATI! Genijalni kućni trikovi: Pećnica će se sjajiti uz pjenu za brijanje

Zašto biste trebali koristiti regenerator za svoje četkice?

Četkice za šminkanje izrađene su od izuzetno sitnih dlačica: bilo da su to životinjske ili sintetička, veganska vlakna koja imitiraju izgled i osjećaj prirodnih vlakana. No, takvim vlaknima je potrebna vlaga kako bi ona ostala meka i sjajna.

Tu dolazi regenerator: Bez obzira koji balzam odabrali, dobar regenerator sadržava hranjive sastojke koji mogu prodrijeti u dlaku i omekšati vlakna.

@scortezzbeauty

How to fix frayed makeup brushes ##makeup ##beauty ##promua ##xyzbca

♬ original sound - Scortezz Beauty

- Regenerator će hidratizirati vašu kosu i pomoći joj da bude manje neuredna, jer je njegova svrha ujedno zaglađivanje kutikule kose i dodavanje nježnosti. Sjetite se zašto svojoj odjeći dodajete omekšivač nakon pranja - objašnjava savjetnica za kosu i trihologinja Sarah Roberts.

Ako biste samo šamponom prali kosu bez ikakvog dodavanja vlage i hranjivih sastojaka, vjerojatno biste imali suhu i grubu grivu. Isto vrijedi i za vaše četkice za šminkanje.

AKTIVNOSTI BEZ MOBITELA Umor od ekrana: Spriječite ga svjesnim odlaganjem mobitela, šetnjom ili pak meditacijom

- Kao i svakoj drugoj dlaci, potreban im je regenerator kako bi ostale jake - kaže Scortezz.

Dodajte malo regeneratora u četkice nakon što s njih isperete sav pigment. To ne bi trebalo potrajati dugo, dovoljno je da samo jednom ili dva puta prođete kroz dlačice i one će, kad se osuše, biti mekane i lepršave. Prekomjerno čišćenje četkica može isušiti dlačice - baš kao stalno pranje kose - ali ako nanesete regenerator, dlake će postati glatke i podatne, piše Mbg.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare