To je to što me zanima!

U KBC Rijeka predstavljena magnetna stolica - uređaj za liječenje inkontinencije urina

Procedura liječenja ovim uređajem traje osam tjedana, izvodi se dva puta tjedno u trajanju od 30 minuta i može se individualno prilagoditi specifičnom problemu mokrenja kod svake žene
Vidi originalni članak

Na Klinici za ginekologiju i porodništvo Kliničkog bolničkog centra Rijeka u utorak je predstavljena magnetna stolica, novi suvremeni uređaj za liječenje i terapiju pacijentica s inkontinencijom urina i disfunkcijama zdjeličnog dna.

NEIZLJEČIVA BOLEST Oči vas iritiraju, peku i suze, imate zamućen vid? Možda bolujete od bolesti suhog oka

POGLEDAJTE VIDEO: Pametni zahod otkriva bolesti

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Taj uređaj je vrijedan 224 tisuće kuna, istaknuo je ravnatelj KBC-a Rijeka Alen Ružić. Riječki KBC jedini u Hrvatskoj ima dva uređaja za neinvazivno liječenje urinarne inkontinencije, jer, uz novi, imaju i uređaj u funkciji od 2017.

HORMONI SU VAŽNI ZA SVE 'Nedovoljno sna ljudi uzimaju zdravo za gotovo, a to jako loše utječe na hormone u tijelu'

- Dostupnost vrhunske terapije za liječenje nemogućnosti kontrole mokrenja kod žena omogućit će racionalniji pristup obradi i smanjiti broj drugih dijagnostičkih pretraga, što će evidentno unaprijediti kvalitetu zdravstvene zaštite i zadovoljstva pacijentica - ustvrdio je predstojnik Klinike za ginekologiju i porodništvo Marko Klarić.

Procedura liječenja traje osam tjedana, izvodi se dva puta tjedno u trajanju od 30 minuta i može se individualno prilagoditi specifičnom problemu mokrenja kod svake žene.

Na KBC-u Rijeka je do sad liječenje ovog tipa obavljeno nad oko 400 pacijentica. 

ČESTI PROBLEM Riješite se peruti i seboreičnog dermatitisa na prirodan način

Na tom uređaju elektromagnetsko polje izaziva dubinsku stimulaciju mišićnih struktura, odnosno ponavljane kontrakcije određenih mišića zdjeličnog dna. Tako se jačaju mišići zdjelice, mokraćnog mjehura i mokraćne cijevi. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare