Lifestyle

Komentari 0

U KBC Rijeka predstavljena magnetna stolica - uređaj za liječenje inkontinencije urina

U KBC Rijeka predstavljena magnetna stolica - uređaj za liječenje inkontinencije urina

Procedura liječenja ovim uređajem traje osam tjedana, izvodi se dva puta tjedno u trajanju od 30 minuta i može se individualno prilagoditi specifičnom problemu mokrenja kod svake žene

Na Klinici za ginekologiju i porodništvo Kliničkog bolničkog centra Rijeka u utorak je predstavljena magnetna stolica, novi suvremeni uređaj za liječenje i terapiju pacijentica s inkontinencijom urina i disfunkcijama zdjeličnog dna.

POGLEDAJTE VIDEO: Pametni zahod otkriva bolesti

Taj uređaj je vrijedan 224 tisuće kuna, istaknuo je ravnatelj KBC-a Rijeka Alen Ružić. Riječki KBC jedini u Hrvatskoj ima dva uređaja za neinvazivno liječenje urinarne inkontinencije, jer, uz novi, imaju i uređaj u funkciji od 2017.

- Dostupnost vrhunske terapije za liječenje nemogućnosti kontrole mokrenja kod žena omogućit će racionalniji pristup obradi i smanjiti broj drugih dijagnostičkih pretraga, što će evidentno unaprijediti kvalitetu zdravstvene zaštite i zadovoljstva pacijentica - ustvrdio je predstojnik Klinike za ginekologiju i porodništvo Marko Klarić.

Procedura liječenja traje osam tjedana, izvodi se dva puta tjedno u trajanju od 30 minuta i može se individualno prilagoditi specifičnom problemu mokrenja kod svake žene.

Na KBC-u Rijeka je do sad liječenje ovog tipa obavljeno nad oko 400 pacijentica. 

Na tom uređaju elektromagnetsko polje izaziva dubinsku stimulaciju mišićnih struktura, odnosno ponavljane kontrakcije određenih mišića zdjeličnog dna. Tako se jačaju mišići zdjelice, mokraćnog mjehura i mokraćne cijevi.