To je to što me zanima!

Ukrajinska Matovilka (34) nije kosu ošišala čak 29 godina

Nakon skoro tri desetljeća nešišanja, Aleni Kravchenko kosa je narasla na 1.8 metara zbog koje danas nosi nadimak ukrajinska Matovilka, odnosno princeza Rapunzel
Vidi originalni članak

Zanima vas ova tema? Pročitajte onda i ovaj članak: Misica ima IQ 146: Skinula je krunu i vraća se poslu liječnice

Duga, gusta (i zdrava) kosa san je gotovo svake djevojke. I premda se svatko može 'naoružati sa strpljenjem' i pustit kosu da naraste do dna leđa, bez dobrih genetskih predispozicija i i pravilne i redovite njege ona neće dobro izgledati.

Kad je imala tek pet godina, plavokosu je Ukrajinku Alenu Kravchenko mama odlučila prestati šišati, a ljubav prema dugoj kosi prenijela je i na nju pa 34-godišnjakinja svoju kosu od tad nije skratila.

POGLEDAJTE VIDEO o ženi s najdužom 'afro' frizurom:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nakon skoro tri desetljeća bez šišanja Kravchenko je kosa narasla na 1.8 metara pa zbog nje nosi nadimak ukrajinska Zlatokosa (Rapunzel). 

Na šišanje Alena, kaže, ni ne pomišlja, jer se sebi sviđa s takvim izgledom i ne može se ni zamisliti sa kratkom, čak ni s kraćom kosom. 

BLAGO NJOJ Christine Mielke isprobala je oko 70.000 beauty proizvoda

Sviđa joj se, kaže, i izgled princeze iz bajke, pa nikad nije pomišljala ni o promjeni boje svoje 'zlatne' kose.  Briga o njoj, priznaje, iziskuje dosta vremena, ali joj to ne smeta i nije joj teško.

- Nije mi teško ništa napraviti za kosu jer me usrećuje i dio je mene. Ona je moja ljepota i bogatstvo - rekla je.

Kako bi joj kosa bila zdrava, nakon pranja je ostavlja da se prirodno osuši na zraku, a koristi i nekoliko različitih proizvoda za njegu i 'hranjenje'.

- Najvažnije ju je nikad ne sušiti sušilom za kosu, a ne koristim ni figaro ni peglu za ravnanje, te ju nikad ne češljam dok je vlažna - rekla je 'Zlatokosa' koja svoju kosu pere jednom tjedno i koristi prirodne maske i ulja za njegu.

- Njega sa profesionalnom kozmetikom je bitna ali i sama radim DIY maske sa sušenim voćem, orašastim plodovima i domaćim sirom - kaže zlatokosa Ukrajinka.

BOGATE KREME Koža u 60-ima: Najpotrebnije su joj hranjivost i hidratacija

- Za imati ovako dugu i njegovanu kosu, trebate prije svega to stvarno željeti. A ostalo je onda lako - poručila je Kravchenko drugim djevojkama.

Zanima vas ova tema? Pročitajte onda i ovaj čanak: 9 biljnih alternativa za kofein koji će prirodno podići energiju

Idi na 24sata

Komentari 11

  • lajh1985 28.05.2020.

    jebate onda mora da je visoka 2 metra ako joj je kosa 1.8 metar,a fali do poda jedno 10-15 centimetara

  • 28.05.2020.

    Meni je ovo bez veze ova kosurina do poda.

  • 28.05.2020.

    nastranu sad ova duga kosa, ali opet po tko zna koji put primjećujem da je pravo umijeće, i težak zadatak, naći ružnu Ukrajinku ili Ruskinju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare