To je to što me zanima!

Uživajte u okusima crnog ili bijelog vina, a onda u krevet

Pijenje vina u malim količinama djeluje preventivno na bolesti srca i štiti krvne žile i srce. Zato danas odaberite vino po svojem guštu i uživajte u njegovim opijajućim svojstvima
Vidi originalni članak

O vinu su pjesme pjevali Grci, neizostavan je dio ljudske povijesti, pa entuzijasti pozivaju da se dans počastite čašom Merlota ili Dingača, ovisno što više volite, baš poput egipatskih faraona koji su uživali u vinima, a čije su bačve pronađene u njihovim grobnicama. Iako je vino kroz vjekove imalo razne oblike, proces proizvodnje se vrlo malo promijenio u tisućama godina od njegovog izuma, stoga je i cijenjeno do danas. Možete iskušati i neku novu sortu ili naučiti koje su čaše idealne za koje vino.

UPOZORAVAJU STRUČNJACI Dnevnu granicu unosa šećera odrasli mogu prekoračiti već s dvije čaše vina: Puno je kalorija

Inače, pijenje vina u malim količinama djeluje preventivno na bolesti srca, a kod ljudi koji su imali infarkt može spriječiti pojavu drugog infarkta. Blagotvorni učinak pripisuju resveratrolu, tvari s antioksidativnim djelovanjem kojom obiluje crno vino. Resveratrol ima antioksidativno, protuupalno, antikancerogeno, antivirusno i antiaging djelovanje.

FINA DELICIJA Dobro ga proslavite: Pojedite šnitu i ne marite za kalorije jer je danas dan čokoladne torte

Razna ispitivanja su također pokazala da vino sprečava koagulaciju i nastanak krvnih ugrušaka, uzroka srčanog ili moždanog udara. Stimulira nastanak spojeva koji šire krvne žile, pa povećava protok krvi i bolju opskrbljenost tkiva hranjivim tvarima. Isto tako neutralizira štetne slobodne radikale i dodatno štiti krvne žile i srce. 

 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • nap 18.02.2022.

    Moze bijelo

Komentiraj...
Vidi sve komentare