Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Blagodati grožđa: Čuva zdravlje srca i krvnih žili, čisti organizam i poboljšava rad metabolizma

Blagodati grožđa: Čuva zdravlje srca i krvnih žili, čisti organizam i poboljšava rad metabolizma
1

Grožđe sadrži antioksidanse, od kojih je najvažniji i koristan onaj koji je poznat kao polifenoli, a koji može pomoći u poboljšanju pokretljivosti i fleksibilnosti zglobova

VIDEO

Grožđe sa svojim sočnim, slatkim ili kiselkastim bobama nudi obilje hranjivih tvari, vitamina i minerala potrebnih našem organizmu. Svaka bobica dobar je izvor željeza i kalija koji pomažu u sprječavanju anemije i mišićnih grčeva.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:14

1. Zdravlje kostiju

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Studija koju je provelo Sveučilište u Teksasu, izvijestila je da svakodnevno konzumiranje grožđa može pomoći u oslobađanju od bolova u koljenu, posebice onog koje je pokrenuto zbog simptomatskog osteoartritisa. Grožđe sadrži antioksidanse, od kojih je najvažniji i koristan onaj koji je poznat kao polifenoli, a koji može pomoći u poboljšanju pokretljivosti i fleksibilnosti zglobova.

2. Prevencija raka

Grožđe sadrži snažne antioksidante koji su poznati kao polifenoli koji mogu pomoći u usporavanju ili sprečavanju mnogih vrsta raka; pluća, jednjaka, ždrijela, usta, prostate i debelog crijeva. Resveratrol prisutan u crvenom vinu poznat je kao dobar za zdravlje srca i predstavlja vrstu polifenola koji se nalazi u koži crvenog grožđa.

3. Prevencija dijabetesa

Studija objavljena u BMJ-u 2013. otkrila je da određeno voće, ali ne i sokovi, mogu pomoći u smanjenju rizika od dijabetesa tipa 2 u odraslih. Tijekom studije, najmanje 6,5% sudionika razvilo je dijabetes, ali istraživači su otkrili da konzumiranje 3 obroka tjedno grožđa, borovnica, jabuka, grožđica ili krušaka smanjuje rizik od dijabetesa tipa 2 za 7%.

4. Zdravlje očiju

Grožđe pomaže u promicanju zdravlja očiju tako što se izravno suprotstavlja oksidativnom stresu signalizirajući promjene na staničnoj razini. Uključivanje grožđa u vaš plan obroka rezultira nižom razinom upalnih proteina i većom količinom zaštitnih proteina u mrežnicama, što je dio oka koji sadrži stanice odgovorne za svjetlost, poznate kao fotoreceptori.

5. Prevencija bolesti srca

Grožđe pomaže u povećanju razine dušičnog oksida u krvi, čime sprječava stvaranje ugrušaka u krvi. Grožđe je učinkovit način da smanjite svoje šanse za srčani udar.

6. Smanjite rizik od Alzheimerove bolesti

Resveratrol, koristan polifenol prisutan u grožđu, pomaže u smanjenju razine amiloidno-beta peptida u bolesnika koji pate od Alzheimerove bolesti. Studije su sugerirale da grožđe može pomoći u poboljšanju zdravlja mozga i u odgađanju nastanka degenerativnih neuronskih bolesti.

7. Liječenje bubrežne bolesti

Grožđe, koje sadrži visoki udio vode, može znatno smanjiti kiselost mokraćne kiseline inducirajući mokrenje. Također, pomažu u uklanjanju mokraćne kiseline iz sustava, čime smanjuje pritisak i stres na bubrege. Grožđe ima pročišćavajući učinak na vaše tijelo.

Kako uključiti grožđe u svoju prehranu:

Osim mnogih zdravstvenih blagodati grožđa, puno je i neophodnih minerala i vitamina A, B-6, B-12, C i D, željeza, magnezija, kalcija i vitamina. Ali, ne biste se trebali preopteretiti grožđem jer i ovo voće sadrži šećer.

Preporučuje se da bobice budu uključene najmanje 3-4 dana u pojedinačni tjedni plan prehrane. Za bolju korist uvijek biste trebali konzumirati mješavinu voća. Ali, ako konzumirate grožđe sami, tada bi dnevno posluživanje moglo biti 2-3 šalice, piše 1mhealthtips.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru