To je to što me zanima!

Važno za uredan i postojani make-up: Bitna razlika između primera, pudera i korektora

Bitno je znati što čemu služi, jer u protivnom make-up može biti uništen već nakon par sati, a bitno je da bude postojan do jutra. To su različite teksture, svaka od njih ima svoju posebnu namjenu
Vidi originalni članak

Kad planiramo make-up koji bi trebao trajati satima, bitno je znati da je podloga u tom slučaju najvažnija. Ključna je i nijansa, radi estetskog dojma, ali i sama tekstura koja ako je previše suha - ulazi u bore te se nakuplja. Čak može stvoriti dojam izboranog lica, na onome koje to nije. Zato ponovimo - što su primer, puder i korektor.

Primer je broj jedan za šminkanje, kao što mu samo ime kaže. Ide na lice prvi te će stvoriti glatki dojam, kao s filterom. Naime, upravo taj prvi korak spriječit će ulazak sljedećeg sloja u pore i bore, dakle ne želite preskočiti taj dio.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Iako ga često zaboravljamo, primer je super i za svaki dan, kad nosimo manje šminke i manje slojeva. Danas brendovi nude primere obogaćene sitnim blistavim česticama koje koži daju porculanski izgled, što je optimalno i za svaki dan. Dolazi u nijansama, više roza ili bež, više mat ili sjajna. Ima niz opcija, ovisno o tome što želite i kakva je koža u pitanju.

NOSTALGIJA Blagdanska moda 60-ih: Nosila se čipka, brokat, baršun i krzno

Sljedeći korak u kreiranju postojane podloge je puder koji ide na primer nakon par minuta, kad se sve dobro upije. On će dobro sjesti na primer jer će mu podloga onemogućiti ulazak u pore. Birajte nijansu eventualno tamniju od prirodne, jer je moguće da potamnimo na zimskom suncu. No, ako je puder previše svijetli, lice djeluje neprirodno i umorno. Naročito ako je kosa tamnija.

Birajte puder s mat efektom ako je koža masna i često se sjaji, dok su lakši, hidratantni idealni za suhu kožu lica.

Puderi su danas prava znanost - imamo opcije s anti-age sastojcima, varijante koje daju efekt stakla, vrlo glatki dojam, ali i one koji su pravi inovativni hibridi njege i šminke. Kad odaberete dobar puder, sve je lakše, šminkanje postane pjesma. Naime, dobar puder licu daje mladolik, ujednačen i odmoran dojam.

ODLIČNO SE SNAŠLA Pokazala kako radi topove od gaćica i uopće ne izgledaju loše

Nanosimo ga prstima, kistom ili spužvicom. Kist je poseban, s njime koristimo malo teksture jer manje ostaje na kistu nego prstima, odnosno dlanovima. Spužvice su također super, posebno one okruglog dizajna. No, prsti su često prvi odabir - mnogi vizažisti vole nanositi puder upravo na taj način, daje im mogućnost bolje kontrole.

Na kraju, kao završni korak ide korektor, tamo gdje treba. Iako ga preko dana možemo koristiti i solo, umjesto pudera, u ovom slučaju korektor će ujednačiti eventualne nedostatke.

UKLONILI KOLEKCIJU Bieber nije odobrio H&M odjeću s njegovim likom: 'Napravili su to bez dopuštenja'

Uglavnom je potreban na podočnjacima ili ostacima prištića, na hiperpigmentacijama i sličnim mjestima na licu. Korektor u tekućem stanju je idealan jer ne isušuje. Dostupni su i korektori u sticku, oni su više suhi te idu na mjesta gdje smo istiskivali prištiće, jer imaju visoku moć prekrivanja.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare