Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Za svjež izgled sljedećeg jutra, nakon zabave nahranite kožu i izbjegavajte mamurluk

Za svjež izgled sljedećeg jutra, nakon zabave nahranite kožu i izbjegavajte mamurluk

Pretjerivanje na zabavi donosi posljedice, obično u obliku ispijenog izgleda i mamurluka sljedećeg dana. No uz savjete stručnjaka doskočite zamkama i blistajte kao da ste cijelu noć spavali

VIDEO

Blagdanska sezona je u punom jeku, a zabave do sitnih sati, velike količine koktela i drugog alkohola uz masnu te slatku hranu definitivno ne pomažu svježem i blistavom izgledu kakav priželjkujete.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako preživjeti mamurluk

Pokretanje videa...

01:22

Pa iako slavni na društvenim mrežama objavljuju sadržaj koji govori u prilog tome da se zabavljaju kao rock zvijezde na turneji, mnogima je to nespojivo sa svježim licima sa kojima se već sljedećeg jutra pojavljuju na TV-u ili drugim okupljanjima.

Koja je njihova tajna? Osim što za njihov izgled brine cijeli tim stručnjaka, pridržavaju se strogih režima i savjeta koje prenosi HelloGiggles.

1. Pripremite se za zabavu prije nego što počne

Stručnjaci ističu da je tajna svježeg i blistavog izgleda u prehrani te ideji kako se kožu treba nahraniti iznutra. To znači da ćete se usredotočiti na zdravu i uravnoteženu prehranu prije početka zabave. Zapravo, ovo bi trebala biti rutina 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu, ali obratite posebnu pozornost na 24 do 48 sati prije odlaska na zabavu.

Jučer ste previše popili? Ovih 5 metoda će ublažiti mamurluk
Jučer ste previše popili? Ovih 5 metoda će ublažiti mamurluk

Dijetetičarka Amy Goodson, autorica knjige The Sports Nutrition Playbook, istaknula je nekoliko savjeta.  

- Tražite zdravu ili nutritivno bogatu hranu poput voća, povrća, cjelovitih žitarica kao što su kvinoja, zob, smeđa riža te nemasne bjelančevine koje sadrže nemasna govedina, perad, riba, jaja, proteini soje. Uključite zdrave masti iz orašastih plodova, sjemenke, avokado, masline ili masnu ribu, a dodajte u prehranu i  mliječne namirnice s malo masnoća kao što su mlijeko, sir i jogurt - kaže Goodson.

2. Oprezno s alkoholom

Ako ne pijete, možete izostaviti sljedeće korake. No ako ste među onima koji će na zabavi posegnuti za alkoholom, svakako pijte odgovorno. Kod konzumacije koktela i alkohola fokusirajte se na svijetla pića. Ona poput bijelog vina, votke i tekile sadrže manje kongenera. Kongeneri su tvari koje nastaju tijekom alkoholne fermentacije, a velike količine povezane su s mamurlukom.

Uz svako piće konzumirajte vodu. Voda pomaže u sprječavanju dehidracije i glavobolje sljedećeg jutra. Vrlo je teško postići svjež i blistav izgled za jutro poslije ako imate jaku glavobolju i ozbiljno ste dehidrirani.

Popili ste previše? Pomoći mogu ovi lijekovi protiv mamurluka
Popili ste previše? Pomoći mogu ovi lijekovi protiv mamurluka

3. Njega kože nakon zabave

Glavni cilj vam je da osigurate pravilnu hidrataciju kože, pa pokušajte s postupkom nježnog čišćenja u dva koraka. Najprije koristite ulje za čišćenje kako biste uklonili šminku i prljavštinu s lica, a zatim nanesite hranjivu hidratantnu kremu ili prirodno ulje koje trenutačno imate u svom domu. Prirodna ulja poput kokosa, masline, avokada ili badema čine čuda za kožu. Ako želite poduzeti korak više, nakon aplikacije hranjivih ulja koristite i hidratantnu kremu.

Prije nego što pođete na počinak, u spavaćoj sobi koristite ovlaživač zraka.

- Kad god je zrak suh i nema vlage, on izvlači vlagu odakle god može kroz osmozu, a ponekad će to biti iz vaše kože. Ovlaživač pomaže u suzbijanju sušenja zraka, tako da je manja vjerojatnost isušivanja kože - objasnila je stručnjakinja za njegu kože Renée Rouleau.

Što ste stariji to vam je gori mamurluk? Ovo je razlog zašto
Što ste stariji to vam je gori mamurluk? Ovo je razlog zašto

Također, prije spavanja konzumirajte hranu bogatu vitaminima, posebno vitaminom B čiji nedostatak može prouzročiti konzumacija alkohola.

4. Poradite na cirkulaciji

Sljedećeg jutra želite probuditi kožu lica i potaknuti cirkulaciju. To možete učiniti koristeći Uttanansana yoga pozu (stojeći nagib prema naprijed). Stručnjaci kažu da ova asana pomaže potaknuti cirkulaciju krvi u licu, vratu i glavi. Također pomaže opustiti mišiće lica i uravnotežiti hormone, potičući zdravu i sjajnu kožu.

Zatim upotrijebite serum s vitaminom C da posvijetlite kožu ili pak dobro utrljajte klasičnu hidratantnu kremu koju imate kod kuće.

5. Lagana šminka

Nakon ludog provoda, šminka bi sljedećeg dana trebala biti lagana i blistava. Cilj je ionako djelovati svježe i prirodno.

Pretjerali ste s alkoholom? Pet načina kako ublažiti mamurluk
Pretjerali ste s alkoholom? Pet načina kako ublažiti mamurluk

- Započnite sa serumom za hidrataciju, nakon čega slijedi balzam u prahu kao gotov proizvod koji se može nanijeti prstima. Zatim, uzmite prozirni balzam koji će vam pružiti hidrataciju i sjaj bez dodavanja sjajila. Nanesite ovo na cijelo lice, uključujući kapke i usne - preporučila je Desire Dennis, nacionalna edukatorica i voditeljica proizvodnje u Danessa Myricks Beauty.

Woman with natural make up and green leaf

Ako nanosite šminku, birajte decentne prirodne tonove kako biste zadržali dojam svježine.

Top namirnice i pića koja liječe mamurluk: Vraćaju vas u život
Top namirnice i pića koja liječe mamurluk: Vraćaju vas u život
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa