To je to što me zanima!

Za tihe noći: Trik protiv hrkanja uključuje i usisavanje madraca

Usvajanje zdravih navika će pomoći smanjiti vjerojatnost hrkanja kao i poboljšati kvalitetu sna i raspoloženja. Prašina i pelud također mogu izazvati hrkanje pa redovito usisavajte madrac
Vidi originalni članak

Stručnjakinja za spavanje i psihologinja Suzy Reading podijelila je savjete koji vam mogu pomoći da prestanete hrkati ili da barem manje hrčete.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Hrkanje mogu uzrokovati brojni čimbenici. Ako spavate s nekim tko hrče, taj zvuk može biti frustrirajuć i poremetiti vam san što vodi do umora, razdražljivosti i lošeg raspoloženja ujutro - objasnila je.

Ovo su njezini savjeti:

1. Životni stil

Suzy kaže da mnogi čimbenici životnog stila pridonose hrkanju - uključujući prekomjernu težinu, pušenje, dehidraciju i konzumiranje alkohola.

TRI PRIČE ZA PRIMJER Ima li u Hrvatskoj života nakon mirovine: 'Studiramo, vježbamo i učimo. Najgore je samo leći...'

- Usvajanje zdravih navika; kretanje, hidratacija i pravilna prehrana, će pomoći smanjiti vjerojatnost hrkanja kao i poboljšati kvalitetu sna i raspoloženja - dodala je.

2. Provjerite okruženje u kojem spavate

Prašina i pelud mogu povećati vjerojatnost hrkanja, pogotovo ako patite od alergija. Suzy savjetuje da redovito usisavate madrac i da se prije spavanja otuširate i odjenete čistu pidžamu.

3. Spavajte na boku

Spavanje na leđima može uzrokovati više hrkanje, stoga se okrenite na bok.

BOLNA LEĐA Spavate na boku? Dobar jastuk i njegova pozicija su jako važni

- Spavanje na boku smanjuje kompresiju dišnih putova što znači da ćete manje hrkati nego kad spavate na leđima - rekla je Suzy.

Što učiniti ako spavate s 'hrkačem'

Čepići za uši dobra su ideja, ali ako vam ni oni ne pomažu razmislite o spavanju u zasebnoj sobi. Možete se pokušati usredotočiti i na nešto smirujuće. Suzy je predložila 'vježbe disanja' - udišite i izdišite pet sekundi.

- To može biti 'izuzetno umirujuće za živčani sustav', a brojanje će vam odvratiti pozornost od hrkanja vašeg partnera - dodala je, piše The Sun.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • eddie 28.04.2021.

    tu nema lijeka, lagani ubojica živaca kod osobe koja spava pored onog koji hrče. tko nema dvije sobe, za par godina ludara. ne može nitko bit normalan ako ni jednu noć ne spava u komadu jer ga netko non stop budi hrkanjem. velik problem o kojem se premalo priča

  • Nicehash 27.04.2021.

    Da, okret na bok a u krajnjem slučaju odlazak u drugu sobu, ako se može.

  • beso99 27.04.2021.

    Hrcem i na boku i kad spavam na stomaku . Hrcem uvijek

Komentiraj...
Vidi sve komentare