Lifestyle

Komentari 6

Za tihe noći: Trik protiv hrkanja uključuje i usisavanje madraca

Za tihe noći: Trik protiv hrkanja uključuje i usisavanje madraca

Usvajanje zdravih navika će pomoći smanjiti vjerojatnost hrkanja kao i poboljšati kvalitetu sna i raspoloženja. Prašina i pelud također mogu izazvati hrkanje pa redovito usisavajte madrac

Stručnjakinja za spavanje i psihologinja Suzy Reading podijelila je savjete koji vam mogu pomoći da prestanete hrkati ili da barem manje hrčete.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Hrkanje mogu uzrokovati brojni čimbenici. Ako spavate s nekim tko hrče, taj zvuk može biti frustrirajuć i poremetiti vam san što vodi do umora, razdražljivosti i lošeg raspoloženja ujutro - objasnila je.

Ovo su njezini savjeti:

1. Životni stil

Suzy kaže da mnogi čimbenici životnog stila pridonose hrkanju - uključujući prekomjernu težinu, pušenje, dehidraciju i konzumiranje alkohola.

- Usvajanje zdravih navika; kretanje, hidratacija i pravilna prehrana, će pomoći smanjiti vjerojatnost hrkanja kao i poboljšati kvalitetu sna i raspoloženja - dodala je.

2. Provjerite okruženje u kojem spavate

Prašina i pelud mogu povećati vjerojatnost hrkanja, pogotovo ako patite od alergija. Suzy savjetuje da redovito usisavate madrac i da se prije spavanja otuširate i odjenete čistu pidžamu.

3. Spavajte na boku

Spavanje na leđima može uzrokovati više hrkanje, stoga se okrenite na bok.

- Spavanje na boku smanjuje kompresiju dišnih putova što znači da ćete manje hrkati nego kad spavate na leđima - rekla je Suzy.

Što učiniti ako spavate s 'hrkačem'

Čepići za uši dobra su ideja, ali ako vam ni oni ne pomažu razmislite o spavanju u zasebnoj sobi. Možete se pokušati usredotočiti i na nešto smirujuće. Suzy je predložila 'vježbe disanja' - udišite i izdišite pet sekundi.

- To može biti 'izuzetno umirujuće za živčani sustav', a brojanje će vam odvratiti pozornost od hrkanja vašeg partnera - dodala je, piše The Sun.

Najčitaniji članci