To je to što me zanima!

Zagorena tava? Nema veze koliko je loše, ovo će je spasiti

Ostatke sa zagorene tave jedna je mama očistila kroz samo pola sata, i to koristeći tablete za perilicu posuđa. Rezultat je podijelila na Facebooku i oduševila sve članove grupe
Vidi originalni članak

Tijekom kuhanja zagorjelo joj je jelo i tava je bila prekrivena crnim ostacima zagorene hrane, piše The Sun.

POGLEDAJTE VIDEO: Trikovi za čišćenje doma

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Domišljata žena potražila je na Facebooku savjet kako očistiti tavu i vratiti joj besprijekorni sjaj. Objavila je i fotografiju tave.

- Može li mi itko sugerirati najbolji i najlakši način za čišćenje zagorene tave?, pitala je u grupi Clean, Declutter, Organise Your Home UK .

OLAKŠAJTE SI ŽIVOT Da ne gubite vrijeme: Koliko često treba čistiti stvari u domu

Mnogi su joj se javili dijeleći svoje savjete i ideje koje su uključivale sve od soli do rabarbare. No tada su joj se javili ljudi sa ključnim savjetima.

- Uzmite tabletu za perilicu posuđa i stavite u tavu da upije zagorenu hranu, napisao je jedan član.
- Definitivno tableta za perilicu. Napunite tavu do pola vodom, zakuhajte i ostavite krčkati desetak minuta. Radila sam to nekoliko puta i to je u potpunosti očistilo sve moje tave - komentirala je druga žena. 
- U toplu vodu stavite tabletu za perilicu i ostavite tako sat vremena i problem je riješen, dodala je treća.

Mama je kasnije objavila fotografiju njezine tave koja je sad izgledala kao da je nova i uspjela joj je vratiti prijašnji sjaj.

- Hvala svima na sugestijama. Koristila sam tabletu za perilicu i stavila je u proključalu vodu. Rezultat nakon samo pola sata možete vidjeti na fotografijama, zahvalila je ona.

TRIK UKLJUČUJE NOVAC Majka smislila genijalan način kako natjerati svoje sinove na podizanje daske od WC školjke

I ostale čitateljice su komentirale kako tablete za perilicu odlično čiste, a jedna je čak uspjela zahvaljujući njima spasiti tavu u kojoj je zagorjela riža.

- Pozdrav mame, zapekla sam rižu na dnu lonca i ne mogu to nikako očistiti. Imate li kakvih ideja?, napisala je jedna od očajnih mama.

- Stavite tabletu za perilicu na dno lonca i prekrijte je vrućom vodom. Ostavite tako preko noći i nećete morati ribati, savjetovala joj je čitateljica, dok su se ostale složile s tom idejom dodajući da djeluje i već nakon nekoliko sati. Nakon što je iskušala metodu, mama se javila s rezultatom.

KUĆNA ČISTIONICA Odjeću koja treba na 'kemijsko' možete sami oprati i kod kuće

- Tableta za perilicu i vruća voda zaista su pomogli. Bez ribanja! Hvala, mame, zahvalila je.

Još jedna mama u istoj grupi otkrila je kako joj je u tavi zagorjelo ulje.

- Zagorjelo mi je ulje dok sam kuhala i nikako to nisam uspjela očistiti. Stavila sam nekoliko tableta za perilicu, potopila ih sa dva centimetra vode i ostavila preko noći. Jutros sam ispraznila tekućinu i doslovno samo prebrisala tavu bez korištenja snage i izgleda kao potpuno nova - zaključila je.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • DunjaŠtraub 26.09.2020.

    A za i masnoču i zagoreno posudje može pomoč fermetal crni il arf gril i za šporet kad mastan ili masne pločice u kuhinji ili za ribat masne elemente... arf gril čuda stvara da masnoča ode a bude čisto!,oprobano!

  • vozi Miško 18.09.2020.

    Vau, čudesno...

  • danijelavucic07@gmail.com 18.09.2020.

    Soda bikarbona i alkoholni ocat definitivno! Ako je jako zagorilo, prokuhati i ostaviti preko noći! Drugi dan oprati

Komentiraj...
Vidi sve komentare