Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Odjeću koja treba na 'kemijsko' možete sami oprati i kod kuće

Odjeću koja treba na 'kemijsko' možete sami oprati i kod kuće

Stručnjaci za pranje rublja kažu kako se većina odjevnih predmeta koji su označeni samo za kemijsko čišćenje mogu s lakoćom očistiti i kod kuće. Postoji nekoliko različitih načina na koje možete to učiniti, ovisno o tkanini

VIDEO

Ne samo da redoviti odlazak u kemijsku čistionicu košta puno, ono ima još jedan veliki nedostatak: jake kemikalije koje se koriste u tom procesu užasne su za okoliš i s vremenom mogu oštetiti tkanine.

Pranje odjeće, koja je namijenjena samo za kemijsko čišćenje, kod kuće se može činiti komplicirano, ali je vrlo jednostavno, piše portal Well and Good.  Zapravo je tako jednostavno da ćete se zapitati zašto ste uopće nosili svoju odjeću na kemijsko.

POGLEDAJTE VIDEO (trikovi za dom):

Pokretanje videa...

čišćenje 00:58

Postoji nekoliko različitih načina na koje možete to učiniti, ovisno o tkanini. 

Angelina McCullar, modna dizajnerica koja stoji iza YouTube kanala 'BlueprintDIY', kaže da svoju odjeću nikada ne nosi u kemijsku čistionicu, već je samo pere kod kuće. Evo kako:

1. Napravite svoju otopinu

Prvo se riješite svih mrlja tako da na nju stavite malo vode i sredstva protiv mrlja. Istrljajte je čistim dijelom tkanine. Zatim pripremite otopinu za kemijsko čišćenje. McCullar pomiješa jednu šalicu tople vode, 1/4 šalice octa, jednu žličicu boraksa, 1 žličicu izbjeljivača na bazi kisika i nekoliko kapi lavande.

Kada ste napravili otopinu, umočite čistu bijelu krpu u nju ili mali bijeli ručnik. Zatim u vrećicu za sušilicu stavite krpu i odjeću. Sušite 30 minuta. 

POGLEDAJTE I U VIDEU:

2. Ručno operite svoju odjeću kod kuće

Ako vašoj odjeći treba dodatna pomoć, McCullar ima super jednostavnu metodu ručnog pranja odjeće od svile. Ona ručno opere odjeću u otopinu od sredstva protiv mrlja, zatim je dobro ocijedi i položi na suhi ručnik. Zatim ručnik zarola kako bi izvukla što više vode iz odjeće. Nakon toga, ostavi odjeću na zraku. Kada ona postane vlažna izglača je ne koristeći paru. Tako joj povrati svilenkasti dodir.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa