To je to što me zanima!

Želite se razbuditi što prije? Evo što učiniti čim ujutro ustanete

Sunčeva svjetlost potiče stvaranje vitamina D u tijelu, koji je važan za imunološki sustav i opće zdravlje. Osim toga, izlaganje dnevnom svjetlu smanjuje rizik od anksioznosti i podiže raspoloženje
Vidi originalni članak

Izlaganje sunčevoj svjetlosti u jutarnjim satima odličan je način da zdravije počnete dan. Tako ćete jednostavno podignuti razinu energije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Razlog za to je što izlaganje svjetlu pomaže u postavljanju cirkadijalnog ritma, unutarnjeg biološkog sata tijela. Ujutro izloženost svjetlu pomaže uspostaviti pravilan ritam spavanja i buđenja, a samim time imat ćete više energije tijekom dana.

LAGANO I KORISNO Obavite jutarnje istezanje u krevetu za super početak dana

Sunčeva svjetlost potiče stvaranje vitamina D u tijelu, koji je važan za imunološki sustav i opće zdravlje. Osim toga, izlaganje dnevnom svjetlu smanjuje rizik od anksioznosti i podiže raspoloženje. Sunčeva svjetlost potiče proizvodnju neurotransmitera poput serotonina, koji je zaslužan za dobro raspoloženje.

ZGODNO ISTRAŽIVANJE Volite li ustajati rano i ići ranije u krevet ili obrnuto? Evo što to otkriva o vašoj inteligenciji

Kako biste što više bili izloženi sunčevoj svjetlosti, odnosno danjem svjetlu, bez obzira na to je li vani sunčano ili ne, birajte sportove i aktivnosti na otvorenom. Tijekom dana na poslu izađite barem jedanput na 10 minuta kako biste predahnuli.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare