To je to što me zanima!

A tek su stigli iz Slovačke: Rusi kažu da su uništili lansere S300

Ministarstvo tvrdi da su ruske rakete Kalibr ispaljene u nedjelju uništile četiri lansera S-300 skrivenih u hangaru u predgrađu grada Dnjipra
Vidi originalni članak

Rusija je uništila proturaketni sustav S-300 u Ukrajini koji je Kijev primio od jedne jedne europske države, objavilo je u ponedjeljak rusko ministarstvo obrane te tvrdi da su ruski vojnici srušili i dva zrakoplova SU-25.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ministarstvo tvrdi da su ruske rakete Kalibr ispaljene u nedjelju uništile četiri lansera S-300 skrivenih u hangaru u predgrađu grada Dnjipra. 

U tom napadu pogođeno je 25 ukrajinskih vojnika, tvrdi nadalje rusko ministarstvo obrane. 

MARKIJAN LUBKIVSKI Savjetnik ukrajinskog ministra obrane: Dajte nam oružje, a mi ćemo riješiti sve ostalo sami!

Rusija u svojoj objavi ne navodi koja je to europska zemlja isporučila S-300. Slovačka, koja je donirala takav sustav Ukrajini, opovrgnula je u nedjelju navode da je sustav pogođen i tvrdi da je ruska objava lažna.

Ruske snage srušile su i dva ukrajinska zrakoplova Su-25 blizu grada Izjuma te su uništile dva skladišta streljiva, od kojih  je jedno blizu grada Mikolajiva na jugu, tvrdi rusko ministarstvo obrane.

>> Stanje u Ukrajini iz minute u minutu pratite ovdje.

Idi na 24sata

Komentari 65

  • kakomijetakomije 11.04.2022.

    S300,S400 i slični sistemi velikog dometa trebaju imati uz sebe i sisteme kratkog dometa koji će ih braniti jer se sa njima teško braniti od niskoletećih krstarećih raketa ili dronova.ovi služe za veće i udaljenije ciljeve tipa avioni ili veće rakete.

  • prasejedno 11.04.2022.

    Ima video..istina je..

  • PeroBabicZg 11.04.2022.

    Zar ne znate poštapalicu koja kaže da lažete kao Rus. Pa u Rusiji za govor istine dobiješ 15 godina zatvora, a za laž nagradu. Slični su našim susjedima!

Komentiraj...
Vidi sve komentare