To je to što me zanima!

Ispitali Đakića: Traže pritvor, a sudac donosi odluku u 17 sati

Općinsko državno odvjetništvo tražit će od istražnog suca jednomjesečni istražni zatvor zbog mogućnosti ponavljanja djela. O tomu bi sudske vlasti trebale odlučiti do srijede popodne
Vidi originalni članak

Ivan Đakić, koji je u utorak priveden u Virovitici zbog objave jezive božićne 'čestitke' na Facebooku na kojoj ustaša drži glavu četnika, u srijedu oko 12 ispitali su u Općinskom državnom odvjetništvu u Virovitici.

Neslužbeno doznajemo, Općinsko državno odvjetništvo tražit će od istražnog suca jednomjesečni istražni zatvor zbog mogućnosti ponavljanja djela. O tomu bi sudske vlasti trebale odlučiti oko 17 sati.

Njegov otac Josip Đakić kazao je za Jutarnji list da je u posljednje vrijeme zabrinut za sinovo ponašanje nad kojim ni sam više, kaže, nema kontrolu. Nada se samo, dodaje, da će ovo uhićenje na njegova sina djelovati pozitivno i da mladi Đakić neće postati još buntovniji. Posebno zato što je pokrenuo turistički biznis, odnosno otvorio hotel, pa podigao i kredit na tvrtku da bi u hotelu napravio bazen. Sada se zastupnik Đakić brine da bi, nastavi li se njegov sin ovako ponašati, i sam posao mogao biti ugrožen. 

Inače, Đakić je prenoćio u pritvoru. Njegovu objavu osudili su i njegov otac, saborski zastupnik HDZ-a Josip Đakić, Vlada i političke stranke.

MOŽE DOBITI TRI GODINE Prijeti mu zatvor: Ivana Đakića prijavit će za poticanje mržnje

Đakić mlađi se ispričao i ispisao se iz HDZ-a. Prema Kaznenom zakonu, za poticanje na mržnju prema nacionalnoj manjini prijeti mu do tri godine zatvora.

- Danas će se znati ima li objava na Facebooku elemenata kaznenog djela javnog poticanja na nasilje i mržnju te će se u skladu s tim postupati dalje - kaže Romeo Waller, općinski državni odvjetnik u Virovitici, za virovitički portal icv.hr.

SRAMOTNA I GNJUSNA 'ČESTITKA' Sin Josipa Đakića objavio sliku ustaše koji drži glavu četnika

- Konkretno, ako se utvrde elementi kaznenog djela, slijedi prijava sudu i istražni zatvor, ako nema elemenata kaznenog djela, slijedi odbacivanje prijave – izjavio je Waller.

Idi na 24sata

Komentari 164

  • max2017 10.01.2019.

    Očito visokoobrazovani fufljo 5-6 puta je uspio sklepati ..."i to je to"..... i to je to..............Sad mu čača mora obavezno ishoditi članstvu u HAZU.......ili bar U.........

  • dahhmal 10.01.2019.

    To je stvarnost Hrvatske dobri, inteligentni i radisni Hrvati moraju put Irske ili negdje drugdje dok ovakvi jazavci puni ko brod glupi ko stup sa filozofijom niko mi nista nemre jaci sam od sudbine ostaju na grbaci drzave i sisaju kak i na koje sve nacine to si samo mozemo zamisliti jer ovakav sigurno nije svojim umijecem i znanjem dosao do toga kaj sve ima i kaj ce onda normalan Hrvat kad vidi ovakvoga balvana kaj sve ima i kaj sve moze nego otici

  • Gvendalina Ruža 09.01.2019.

    Što bi djelo ponovio, kad se ispričao, te odmah objavU skinUo. To da ju nije maknnuo, onda da.

Komentiraj...
Vidi sve komentare