To je to što me zanima!

'Ako ih zanima kako sam radila s Janafom, neka osnuju istražno povjerenstvo koje oporba traži'

Mogli bi prihvatiti i moje prijedloge: a) uvođenja pune fiskalne transparentnosti i b) ustroja javnog registra u kojem bi se objavljivali svi poslovi sklopljeni sa bilo kojim tijelom javne vlasti, rekla je Orešković
Vidi originalni članak

Nakon što je ranije predsjednik HDZ-ovog Kluba zastupnika prozvao Daliju Orešković zbog njenog poslovanja s Janafom do kojeg Orešković nije došla preko natječaka, saborska zastupnica se na Facebooku oglasila oko toga kako je do toga došla.

BRANKO BAČIĆ: 'Neka Orešković objasni kako je bez natječaja radila s Janafom?'

- Sugerirao bih Orešković da umjesto isprike svojim biračima objasni kako je to ona baš između 5000 odvjetnika u Hrvatskoj izabrana bez javnog natječaja zastupati velike poslove za Janaf - kazao je Bačić.

DALIJA OREŠKOVIĆ: 'Da, radila sam za Janaf, nisam rekla prije jer me nisu pitali, ali to je zakonita radnja, Klub nije'

- Moj kratak odgovor glasi: u skladu sa zakonom, a ako vladajuće zanima više, pozivam ih da prihvate osnivanje saborskog istražnog povjerenstva koje oporba predlaže. Ujedno bi mogli prihvatiti i moje prijedloge: a) uvođenja pune fiskalne transparentnosti za sva tijela javne vlasti, uključujući i sva trgovačka društva u javnom vlasništvu pa bi fakture svih odvjetnika koje je Janaf plaćao mogle biti javno dostupne, a ne samo moja, b) ustroja javnog registra u kojem bi se objavljivali svi poslovi i svi ugovori sklopljeni sa bilo kojim tijelom javne vlasti, uključujući i sva trgovačka društva u javnom vlasništvu, pa nam u nekoj boljoj budućnosti posebna saborska istražna povjerenstva neće niti biti potrebna - napisala je Orešković na Facebooku.

Orešković i Tomašević se požalili zbog stanke

Orešković (SIP) je tijekom slobodnog govora u Hrvatskom saboru kazala je da zbog pauze u zasjedanju Sabora osjeća dubok sram te je uputila isprike svojim biračima.

AFERA JANAF Janaf poništio natječaj na kojem je sudjelovao i Krešo Petek

- Svima koji su mi svojim glasom omogućili mandat želim se ispričati i reći da osjećam dubok sram zbog pauze od dva tjedan na koju nas vladajući šalju - kazala je Orešković ocijenivši tu pauzu kao bijeg HDZ-ovaca od odgovornosti. Pozvala je vladajuće da odustanu od pauze i prime se posla.

Stanku u zasjedanju Sabora kritizirao je i Tomislav Tomašević (Možemo) ustvrdivši kako „sustavni nerad Sabora kulminira nezasluženom dvotjednom stankom koja će uslijediti nakon današnjeg glasanja”.

- Nije čudo da je Hrvatski sabor najlošije ocijenjena institucija vlasti od stranke hrvatskih građana - kazao je Tomašević koji smatra da Sabor u vrijeme jedne od najvećih kriza u povijesti ne bi trebao odlaziti na stanku.

 

Idi na 24sata

Komentari 25

  • Dagi 66 16.10.2020.

    Strasilo

  • Topnik55 16.10.2020.

    Nisam glasa za Milanovića,ali ubuduće ću glasat ,jer te jeMilanović prizemljio,manja si od makova zrna .

  • Harauvatis 1 16.10.2020.

    Ma u zatvor šnjom,

Komentiraj...
Vidi sve komentare