Obavijesti

News

Komentari 31

'Neka Orešković objasni kako je bez natječaja radila s Janafom?'

'Neka Orešković objasni kako je  bez natječaja radila s Janafom?'

Sabor ide na dvotjednu stanku, a Dalija Orešković i Tomislav Tomašević to su kritizirali. Tomašević je rekao kako sustavni nerad kulminira nezasluženom stankom

VIDEO

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić pozvao je u petak Daliju Orešković da objasni kako je dobila posao za Janaf bez javnog natječaja reagirajući na njezin govor u kojem se ispričala biračima zbog dvotjedne stanke u zasjedanju Sabora.

- Sugerirao bih Orešković da umjesto isprike svojim biračima objasni kako je to ona baš između 5000 odvjetnika u Hrvatskoj izabrana bez javnog natječaja zastupati velike poslove za Janaf - kazao je Bačić.

Orešković (SIP) je tijekom slobodnog govora u Hrvatskom saboru kazala je da zbog pauze u zasjedanju Sabora osjeća dubok sram te je uputila isprike svojim biračima.

- Svima koji su mi svojim glasom omogućili mandat želim se ispričati i reći da osjećam dubok sram zbog pauze od dva tjedan na koju nas vladajući šalju - kazala je Orešković ocijenivši tu pauzu kao bijeg HDZ-ovaca od odgovornosti. Pozvala je vladajuće da odustanu od pauze i prime se posla.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tomašević: Sustavni nerad kulminira nezasluženom stankom

Stanku u zasjedanju Sabora kritizirao je i Tomislav Tomašević (Možemo) ustvrdivši kako „sustavni nerad Sabora kulminira nezasluženom dvotjednom stankom koja će uslijediti nakon današnjeg glasanja”.

- Nije čudo da je Hrvatski sabor najlošije ocijenjena institucija vlasti od stranke hrvatskih građana - kazao je Tomašević koji smatra da Sabor u vrijeme jedne od najvećih kriza u povijesti ne bi trebao odlaziti na stanku.

Jandroković oporbi: Kad budete na vlasti određujte pravila

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković poručio je zastupnicima da u Saboru postoje pravila, a da je jedno od njih da on saziva sjednice i određuje stanke.

- Ovdje sam sedamnaest godina, imam iskustvo i birači su mi dali ponovno potporu i izabrali HDZ da vodi državu, a vama nisu dali tu potporu, kada budete na vlasti onda vi određujte pravila - rekao je Jandroković.

Karolina Vidović Krišto (Klub zastupnika Domovinskog pokreta) u slobodnom govoru podsjetila je da 18. listopada istječe moratorij na ovrhe i aktivira se „lihvarski” ovršni zakon.

- Od uvođenja moratorija stiglo je novih 170 tisuća postupaka za ovrhu hrvatskih građana, u najvećem broju za režije - upozorila je Vidović Krišto navodeći kako primjerice u Njemačkoj za dug od 11 tisuća kuna trošak ovrhe iznosi 300 kuna, a u Hrvatskoj za dug od 150 kuna iznosi 560 kuna.

Rade Šimičević u ime Kluba zastupnika HDZ-a pozvao je na ukidanje anonimnih prijava prosvjetnoj inspekciji kako bi se izbjegle neželjene situacije u zbornicama i rasteretilo inspekciju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija
Dubrovački portal tvrdi: Ovo je Albanka koja je skrivila smrt brata i sestre iz Gradca...
ZABILA SE U NJIH

Dubrovački portal tvrdi: Ovo je Albanka koja je skrivila smrt brata i sestre iz Gradca...

Albanka je nakon što je puštena iz bolnice u četvrtak odmah uhićena i određen joj je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog kaznenog djela izazivanja nesreće sa smrtnom posljedicom