Obavijesti

News

Komentari 25

'Ako ih zanima kako sam radila s Janafom, neka osnuju istražno povjerenstvo koje oporba traži'

'Ako ih zanima kako sam radila s Janafom, neka osnuju istražno povjerenstvo koje oporba traži'

Mogli bi prihvatiti i moje prijedloge: a) uvođenja pune fiskalne transparentnosti i b) ustroja javnog registra u kojem bi se objavljivali svi poslovi sklopljeni sa bilo kojim tijelom javne vlasti, rekla je Orešković

VIDEO

Nakon što je ranije predsjednik HDZ-ovog Kluba zastupnika prozvao Daliju Orešković zbog njenog poslovanja s Janafom do kojeg Orešković nije došla preko natječaka, saborska zastupnica se na Facebooku oglasila oko toga kako je do toga došla.

'Neka Orešković objasni kako je bez natječaja radila s Janafom?'
'Neka Orešković objasni kako je  bez natječaja radila s Janafom?'

- Sugerirao bih Orešković da umjesto isprike svojim biračima objasni kako je to ona baš između 5000 odvjetnika u Hrvatskoj izabrana bez javnog natječaja zastupati velike poslove za Janaf - kazao je Bačić.

'Da, radila sam za Janaf, nisam rekla prije jer me nisu pitali, ali to je zakonita radnja, Klub nije'
'Da, radila sam za Janaf, nisam rekla prije jer me nisu pitali, ali to je zakonita radnja, Klub nije'

- Moj kratak odgovor glasi: u skladu sa zakonom, a ako vladajuće zanima više, pozivam ih da prihvate osnivanje saborskog istražnog povjerenstva koje oporba predlaže. Ujedno bi mogli prihvatiti i moje prijedloge: a) uvođenja pune fiskalne transparentnosti za sva tijela javne vlasti, uključujući i sva trgovačka društva u javnom vlasništvu pa bi fakture svih odvjetnika koje je Janaf plaćao mogle biti javno dostupne, a ne samo moja, b) ustroja javnog registra u kojem bi se objavljivali svi poslovi i svi ugovori sklopljeni sa bilo kojim tijelom javne vlasti, uključujući i sva trgovačka društva u javnom vlasništvu, pa nam u nekoj boljoj budućnosti posebna saborska istražna povjerenstva neće niti biti potrebna - napisala je Orešković na Facebooku.

Orešković i Tomašević se požalili zbog stanke

Orešković (SIP) je tijekom slobodnog govora u Hrvatskom saboru kazala je da zbog pauze u zasjedanju Sabora osjeća dubok sram te je uputila isprike svojim biračima.

Janaf poništio natječaj na kojem je sudjelovao i Krešo Petek
Janaf poništio natječaj na kojem  je sudjelovao i Krešo Petek

- Svima koji su mi svojim glasom omogućili mandat želim se ispričati i reći da osjećam dubok sram zbog pauze od dva tjedan na koju nas vladajući šalju - kazala je Orešković ocijenivši tu pauzu kao bijeg HDZ-ovaca od odgovornosti. Pozvala je vladajuće da odustanu od pauze i prime se posla.

Stanku u zasjedanju Sabora kritizirao je i Tomislav Tomašević (Možemo) ustvrdivši kako „sustavni nerad Sabora kulminira nezasluženom dvotjednom stankom koja će uslijediti nakon današnjeg glasanja”.

- Nije čudo da je Hrvatski sabor najlošije ocijenjena institucija vlasti od stranke hrvatskih građana - kazao je Tomašević koji smatra da Sabor u vrijeme jedne od najvećih kriza u povijesti ne bi trebao odlaziti na stanku.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a