To je to što me zanima!

'Ako se očekuje posjet Kineza, logično je onda da sud pričeka'

Našli smo rješenja za srpanj, kolovoz, zakonski tri minimalne plaće, sve što smo mogli zakonski napraviti, to smo napravili, rekao je Andrej Plenković
Vidi originalni članak

Odluku Trgovačkog suda o odgodi stečaja Uljanika premijer Andrej Plenković smatra logičnom i normalnom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Ako se očekuje posjet Uljaniku i 3. maju iz Kine, onda je logično i da sud pričeka rezultate te posjete - istaknuo je u srijedu Plenković naglasivši. 

Na najavu sindikata da će ga tužiti i izjavu sindikalista Borisa Cerovca da će Vlada biti krivac ako će građani morati plaćati jamstva za brod jaružalo od kojeg belgijski brodar odustaje, Plenković poručuje kako je njegova Vlada isplatila 3,2 milijarde državnih jamstava ranijih vlada za Uljanik, za brodove koji nisu sagrađeni. 

SUD U PAZINU ODLUČIO Odgodili stečaj Uljanika: 'Imate 15 dana da deblokirate račun'
- Ne razumijem. Tko je prošle godine dao 716 milijuna kuna međufinanciranja iz kojih su išle sve plaće i Uljaniku i 3. maju, radnicima i Cerovcu?  Našli smo rješenja za srpanj, kolovoz, zakonski tri minimalne plaće, sve što smo mogli zakonski napraviti, to smo napravili. Ministar Pavić radi na svojevrsnim jastucima u slučaju da dođe do stečaja, a u ovoj fazi želimo pričekati dolazak ljudi iz najveće brogradne kompanije na svijetu - poručio je odbacivši tvrdnju da se stečaj Uljanika i 3. maja odgađa do poslije europskih izbora. 

- Možete vi zaključivati što god hoćete. Čitajte malo tko je nadležan za proglašenje stečaja, Vlada nije sigurno - poručio je novinarima.

Idi na 24sata

Komentari 83

  • babanko 26.04.2019.

    Za jedno 500-600 godina vjerojatno stižu marsovci pa možda oni budu zainteresirani za ulaganje u Uljanik. Do tada nek hr krivosuđe počeka. Molim ne donositi nagle odluke.

  • macor11 25.04.2019.

    Plenki ce platiti par kineza da u brodogradilista udu. Par glumaca. Ne moraju kinenski srucnjaci provjeravati sta je tamo lose jer se vec odavno to zna .

  • purger2017 25.04.2019.

    sigurno u zakonu o stečaju piše da treba pričekati ako će kinezi doći

Komentiraj...
Vidi sve komentare