To je to što me zanima!

'Ako ste lažirali potpise, tražit ćemo kaznenu odgovornost!'

Iz stranke HNS su poručili da ako se potvrde navodi kako su inicijative Narod odlučuje i Istina o Istanbulskoj lažirali potpise, tražit će ne samo društvenu i političku, već i eventualnu kaznenu odgovornost
Vidi originalni članak

Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati (HNS) u četvrtak je najavila da će tražiti ne samo društvenu i političku, već i eventualnu kaznenu odgovornost građanskih inicijativa Narod odlučuje i Istina o Istanbulskoj pokažu li se točnima tvrdnje da su lažirale potpise za svoje dvije referendumske inicijative.

- Ako su uistinu, kako mediji navode, utvrđene ovakve manipulacije – cilj referendumskih inicijativa može se sažeti u jednu rečenicu: manipuliranjem i krivotvorenjem potpisa htjeli su dokidati ljudska prava i to prava manjina i prava žena - ocjenjuju u stranci te poručuju: HNS vam to neće dopustiti!

SPORNI POTPISI ZA REFERENDUM Kuščević i APIS demantiraju plasiranje priče o potpisima

Prema pisanju Jutarnjeg lista, koji se poziva na nekoliko izvora, građanske inicijative Narod odlučuje i Istina o Istanbulskoj nisu skupile dovoljan broj valjanih potpisa za tri referendumska pitanja o ukidanju Konvencije Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji te promjeni izbornog zakonodavstva.

List navodi da je Agencija za podršku informacijskim sustavima i informacijskim tehnologijama (APIS IT), kojoj je povjerena provjera potpisa, pronašla popriličan broj nevaljanih potpisa - na nekim potpisnim listama provjerom osobnog identifikacijskog broja (OIB) utvrđene su umrle osobe, kao i državljani drugih zemalja, posebno onih iz Bosne i Hercegovine, a kopirale su se i potpisne liste s prošlog referenduma o braku.

KUŠČEVIĆ: PROVJERA JOŠ TRAJE Za referendume su potpisivali umrli pa čak i državljani BiH?

Iz HNS-a naglašavaju da svi građani imaju demokratsko pravo okupljati se u inicijative, pozivati na referendume, prosvjedovati, ali to isto tako moraju raditi na iskren i častan način.

- I želimo vjerovati, iako su nam stavovi dijametralno suprotni, da ove inicijative nisu na ovaj način zlorabile svoja građanska i demokratska prava - navodi se u priopćenju HNS-a koji, kako ističu, s nestrpljenjem očekuje rezultate prebrojavanja glasova i službene rezultate referendumskih inicijativa.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • 3am 12.10.2018.

    Gdje je politička i kaznena odgovornost za izborne laži?

  • ravno1 11.10.2018.

    Predivni su ovi HNS-ovci. Najveći su mafijaši a drže naciji predavanja o moralu. Posebne čestitke cijenjenom gospodinu Vrdoljaku koji svaki dan pokazuje da ima obraze "ko đon".

  • ichbin2 11.10.2018.

    ovaj lik se svako toliko malo javi s nečim, u nadi da nebude zaboravljen za sljedeče izbore, ali đabe mu sve to, bolje da šuti i nikako ne priča nego da gluposti priča. nekako ne vjerujem da bude mu stranka opet u saboru a on misli da budu opet na vlasti. samo jednom može proći prevra kakvu je on izveo, a sve da ga aboliraju za razdjelnike. da nije u vladi nebi niti napinjalo ljude da ugrađuju

Komentiraj...
Vidi sve komentare